9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

Den næste Clio får klassens største skærm

Den franske bil i mini-klassen i den kommende 2020-version får klassens største multimedia-skærm

Af
Flemming Haslund

MININYT Udefra ligner den næste Renault Clio mildest talt sig selv. Men straks man kigger ind i kabinen, holder al tvivl om ny eller ikke ny op: Den kæmpe skærm mellem sæderne sætter Clio 2020 i en klasse for sig.

Multimedia-skærmen målet 9,3 tommer og er dermed den foreløbigt største skærm i klassen. Og fordi skærmen er monteret separat og altså ikke er integreret i selve instrumentbordet, minder franskmanden mest af alt om en Tesla. Men i første omgang kommer bilen dog med traditionelle motorer på flydende brændstoffer.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Nyt rat

Dernæst er rattet fornyet – det minder mest af alt om rattet i de sporty udgaver af de større Renaulter, Megane og Talisman. Og med en kort, højtplaceret gearstang har Clio ’19’s kabine efter de første billeder at dømme klassens mest sporty kabine.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Den direkte konkurrent til Renaults bil i klassen er også fransk, nemlig Peugeot 208, der i øvrigt også kommer i en helt ny udgave sidst på året. To andre stærke modstandere kommer fra Tyskland, først og fremmest Volkswagen Polo og dernæst Opel Corsa. Og nu gentager vi os selv: Også Corsaen kommer i en helt ny udgave til efteråret. Så ny Clio, ny 208 og ny Corsa.

Renault Clio er storsælger på europæisk plan; ifølge en opgørelse i det internationale brancheblad Automotive News er Clio placeret som nummer to i det europæiske salgsrace. Den danske opgørelse af det samlede bilsalg 2018 placerer Clio sig som nummer fem i sin klasse.

Den nye Clio er i følge importørens oplysninger klar til dansk premiere mod slutningen af året. Og to år senere skulle den første elektriske Clio være klar til lancering.

((Billedtekst))

Renault Clio 2020

Faceliftet karrosseri

Ny kabine – 9,3 tommers skærm

DK-premiere: Sidst 2019

2022: Elektrisk udgave præsenteres

Publiceret 31 January 2019 12:39

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp