Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Burhøns eller børnepasning?

Pet Petersen (AL). Byrådskandidat KV17. Hadsten.

Jeg har selv været ansat som pædagog i Favrskov kommune, og vil gerne rejse nogle problematikker, i det menneskesyn vi har til børnepasning i dag.

Det er ikke kun i Favrskov vi ser denne tendens, men det er noget vi også lokalt skal gøre noget ved.

Derfor stiller jeg dette spørgsmål, “burhøns eller børnepasning?”

Jeg kan bl.a. se to store udfordringer i den måde vi driver vores pasningsordninger på p.t.

Den ene er de store institutioner med mange børn. Her bliver børnene stresset, fordi der hele tiden er en masse indtryk som de skal forholde sig til, og de når ikke at bearbejde alle disse indtryk.

Børnene får derved ikke den nødvendig ro til fordybe sig, det både i deres egen leg og de planlagt aktiviteter sammen med voksne.

Den anden grund er, at nærværet til vores børn er blevet mindre og mindre, på grund af reduktion i personalenormeringerne.

Derfor går jeg også ind for minimum normeringer.

Favrskov kommune har ved budgetforliget indgået en aftale om, en forøgelse af budgettet til dagtilbud med på 2,5 millioner kr, for at have en bedre dækning i ydertimerne, morgen og eftermiddag. Det er som udgangspunkt fint nok at man har prioriteret en forøgelse af budgettet. Men det svarer i realiteten til ca. fem pædagoger i hele kommunen.

Det er slet ikke nok hvis vi vil give den nærvær og tryghed vores børn har behov for.

Vi taler rigtig meget om den tidlige indsats, og det giver mening. For vi presser allerede fra en meget tidlig alder, vores børn til at skulle klare rigtig mange opgave selv, uden at få den nødvendige støtte og vejledning fra en voksen. Vores Børn er dygtige, men de så har ikke altid udviklet de nødvendige kompetencer der skal til. Og de udfordringer ser vi allerrede i både vuggestuen og børnehaven.

Jeg ser hvert år, i form af mit job som vejlednings og inklusionspædagog på Skødstrup skole, at en stor del af børnene i 0. klasse allerede fra starten mistrives på grund af de faglig krav eller har vanskeligheder i at deltage i de sociale relationer.

Det vi ser er, en stigende gruppe sårbare børn og unge, som har brug for psykologisk og psykiatrisk udredning. Samt at rigtig mange unge der ikke formår at tage en ungdomsuddannelse.

Jeg tror på at vi kan give vores børn og unge et bedre liv hvis vi investere i dem fra starten.

Det koster naturligvis penge og dem har vi ikke i vores kommune kasse i dag.

Derfor skal vi gå til vores moderpartier i folketinget og bede dem, om at tage denne situation alvorlig.

Publiceret: 20. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt