Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Enhedslistens Peder Meyhoff er blevet til en ’akut’ vendekåbe

Af Thomas Storm, Ravskærvej 65, Søften
Byrådsmedlem (V) i Favrskov Kommune

Jeg har tidligere påpeget det ulogiske i, at borgerne i Favrskov er tilknyttet Regionshospitalet i Randers, selv om cirka 2/3 af kommunen har et større tilhørsforhold til Regionshospitalet i Viborg eller AUH i Skejby. Ved den lejlighed mente Enhedslistens Peder Meyhoff (PM), at der ikke kunne ændres på den situation, da det er vedtaget i Regionsrådet, at hele Favrskov Kommune er ét anvisningsområde og derfor samlet hører til Regionshospitalet i Randers.

Peder Meyhoff bringer nu her i FavrskovPosten en beretning om en syrisk familie, trods det at PM skrev debatindlæg til mit læserbrev i maj, hvor han blandt andet belærte mig og resten af Favrskovs borgere om det system, vi har i dag. Den syriske familie, PM beskriver, kunne lige så godt være en almindelig dansk familie, er uheldigvis havnet i netop den situation, jeg vil kæmpe for at få ændret, så hurtigt det politisk kan lade sig gøre.

Uanset om en Favrskov borger er henvist til skadestuen/lægevagten i Aarhus via egen læge, eller selv er taget af sted efter forudgående opkald til lægevagten, så er det i dag sådan, at AUH kan sende patienten videre til Randers (med mindre der er tale om livstruende tilfælde) med henvisning til anvisningsområdets tilhørsforhold.

Det skal i fremtiden være muligt, at borgere i Favrskov Kommune bliver henvist og behandlet, hvis det lægefagligt er muligt, på det hospital de har et nært geografisk bestemt tilhørsforhold til. Dette kan eksempelvis være registreret ud fra postnummer.

Publiceret: 12. Juli 2017 11:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!