Britt Bager.
Britt Bager.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hjælp til ensomme ældre i Favrskov Kommune

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre

I en ny rapport vurderer Sundhedsstyrelsen, at 50 procent af de ældre, der modtager plejehjælp, føler sig ensomme. Det er hverken acceptabelt eller værdigt. Derfor har regeringen netop afsat 30 millioner kroner til projekter, der skal styrke indsatsen mod ensomhed blandt ældre – og Favrskov er én af de i alt 14 kommuner, der har fået midler til at nedbringe ensomheden blandt ældre.

I alt får Favrskov Kommune to millioner kroner. Det betyder, at de ældre i Favrskov, der vurderes til at være ensomme, kan få en samtale med en aktivitetsmedarbejder, som kan hjælpe dem med at skabe mere socialt samvær og deltage i flere aktiviteter ud fra den ældres egne ønsker. Derudover skal de to millioner også gå til at styrke samarbejdet med de frivillige organisationer, sådan at de ældre kan sættes sammen med de frivillige tilbud, der passer til deres behov og ønsker.

I forbindelse med offentliggørelsen af de ekstra midler sagde ældreminister Thyra Frank: ”Vi skal have fokus på ensomhed blandt ældre. For ensomhed kan have alvorlige konsekvenser for den enkelte”. Det er jeg helt enig i. Ensomhed kan have lige så stor negativ indflydelse som overvægt og rygning, foruden de psykiske konsekvenser. Derfor er jeg også utrolig glad for, at det nu er et område, der bliver prioriteret. Vi skylder de ældre en værdig alderdom og en værdig ældrepleje, hvor vi også tager hånd om ensomhed og bringer glæde i deres hverdag.

Vi har tidligere styrket ældreplejen betragteligt, blandt andet med klippekort til ekstra hjælp og ordentlig ernæring på plejehjemmene. Jeg er oprigtig glad for, at Favrskov nu har fået to millioner kroner til at styrke indsatsen mod ensomhed. Det er nemlig de ældre, vi kan takke for det stærke velfærdssamfund, vi har i dag.

Publiceret: 17. Februar 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt