Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Inger Støjberg lytter til lokalt Venstre-forslag

Birgit Liin (V) Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg 8870 Langå

Da det i sommer stod klart, at Favrskov Kommune ikke havde overblik over voksne flygtninges fravær fra danskundervisningen, fremskaffede jeg via Integrationsministeriet fraværstallene.

Det viste sig, at fraværet var på cirka 40 procent i første halvår af 2017.

Der er nu iværksat en kommunal indsats for at få nedbragt fraværet. Det er positivt, men det er vigtigt hele tiden at følge udviklingen, så der kan sættes ind, hvis de vedtagne indsatser ikke er tilstrækkelige.

Jeg foreslog derfor udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg at gøre det lettere for kommunerne at få data på området. Data skal ikke gemmes væk, men skal derimod skabe åbenhed og synlighed og dermed incitament til handling.

Inger Støjberg har taget forslaget til sig. Fraværet er et vigtigt fokusområde, både for ministeren og for Venstre i Favrskov.

Ministeriet vil derfor fremadrettet halvårligt offentliggøre fraværstallene for de enkelte kommuner på ministeriets statistikportal, www.integrationsbarometer.dk.

Det vil sige, at borgere, politikere og medier fremover kan se, hvor meget fravær der er fra sprogundervisningen i Favrskov Kommune sammenlignet med andre kommuner.

Samtidig vil regeringen fremlægge et udspil, der skal gøre det lettere for kommunerne at trække flygtningene i ydelse ved ulovligt fravær.

Jeg er meget tilfreds med denne løsning. Det betaler sig, når vi lokalt i Venstre har et tæt samarbejde med regeringen om de ting, som vi gerne vil ændre.

Publiceret: 20. December 2017 14:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt