Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Integrationen er på rette vej

Flemming Nørgaard (V), Gruppeformand og borgmesterkandidat

Nye tal for 2016 viser, at langt flere flygtninge end tidligere kommer i job eller uddannelse i Favrskov Kommune. Det bekræfter, at den rigtige politiske kurs er sat.

Direktøren for området bekræfter, at den nuværende indsats er til gavn både for den enkelte flygtning, for integrationen og for økonomien i Favrskov Kommune.

Da Venstre i januar 2016 spurgte til indsatsen om jobskabelse til flygtninge, var det nedslående tal, der kom frem. I 2013 var kun én, i 2014 var tallet fire, og i 2015 var syv flygtninge i uddannelse eller job, hvilket svarede til en andel på fire procent.

Den nye politiske kurs og lovgivningen siden regeringsskiftet i 2015 har haft sin tydelige effekt, hvilket lokalt er blevet fulgt op med krav om langt højere fokus på integration via jobbet. Venstre foreslog en bred integrationspolitik, hvor et af budskaberne blandt andet var langt større fokus på job, således flygtninge på den måde kunne integreres.

Vi er nu på rette vej, og vi ser så småt resultaterne i Favrskov Kommune, hvor der ved udgangen af januar 2017 er 51 flygtninge i job eller uddannelse. Det forhold, at der tidligere kun var nogle få procent af de nye flygtninge, der blev vurderet som jobparate, er nu erstattet af en langt højere procentsats, og samtidig er der sat politisk pres på for at benytte et job som integration.

Billedeligt talt er den pædagogiske rundkreds erstattet af opsmøgede ærmer og arbejdshandsker, og vi skal fortsætte ad den vej. Det kræver en fælles indsats, hvor jeg er sikker på, at erhvervslivet vil bakke op og medvirke til at give jobmuligheder også til flygtninge.

Med denne særdeles positive mellemregning er vi på vej, men ikke i mål - ej heller i Favrskov - hvor vi fra Venstres side vil fastholde den politiske kurs til en bedre integration.

Publiceret: 01. Marts 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere