Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Livet skal være lettere for de handicappede

Lone Glarbo (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov, kandidat til KV17, Århusvej 55, 8382 Hinnerup.

Til Dansk Handicapforbunds vælgermøde først i november gav jeg 3 løfter, som jeg vil gøre mit yderste for at indfri.

1. Beboerne på kommunens botilbud skal have mulighed for at have personale med i 6 feriedage (5 overnatninger) til afholdelse i Danmark, idag har man 3 dage.

3 dage er simpelthen ikke nok. Handicappede har naturligvis også stor gavn af at komme på ferie, af at komme hjemmefra, hvor de får mulighed for at opleve glæden og forandringen ved ferie, hvis de ønsker det.

2. Een sagsbehandler som fører den handicappede og familien gennem de forskellige processer i sagsbehandlingen. Vi kan naturligvis ikke undgå ferie, sygdom og udskiftning af personale. Idag oplever mange, at de “kastes” rundt mellem forskellige fagpersoner, og det skal vi have gjort op med. Hvis alle dage er en kamp, ikke bare for barnets og familiens velbefindende, men også i samarbejdet med kommunen, så bliver det meget nemt en belastning, som kan være svær at overkomme i en travl hverdag.

3. Det nye Frivilligcenter bør ansætte personale, som har kompetencer inden for handicapidræt. Også børn og voksne med handicap kan have store glæde af et fritidsliv, som de kan magte. Hvis frivilligheden skal være den bærende del, som det er tilfældet inden for normalområdet, så kan den rette person i Frivilligcenteret være med til at starte op og støtte forskellige projekter på handicapområdet.

Et mere aktivt fritidsliv er godt for mange ting, men det er vigtigt, at legen, glæden over samvær med andre og latter har stor prioritet.

Publiceret: 16. November 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Valget netop nu