Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Pyt! - Hvad betyder det?

Birgit Liin, byrådskandidat (V) Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg 8870 Langå

Det nye ”sort” på børne- og skoleområdet er begrebet ”robuste børn”. Det er også et begreb, der flittigt bruges af Favrskov Kommune, blandt andet i kommunens børne- og ungepolitik. Men hvad er et robust barn egentlig?

Læser man på daginstitutionernes hjemmesider, ser man, at det handler om at kunne sige ”pyt”. Pyt til hvad? Pyt med, at der ikke var tid til at vinke farvel? Pyt med, at børnene var alene på legepladsen, så den stærkeste vandt konflikten uden, at en voksen kunne gribe ind? Er ”pyt” det samme som at overleve – på trods?

Desværre har vi i Favrskov Kommune aldrig haft en politisk debat om, hvad robuste børn egentlig er, og hvorfor robusthed er et mål i børne- og ungepolitikken. Det kan ellers undre, da begrebet har været udsat for kritik – netop fordi det ikke er ønskværdigt, at børn lærer at sige ”pyt” til det hele.

Robuste børn er for mig selvstændigt tænkende, reflekterende, empatiske og dannede børn, der kan give plads til andre. De kan sige fra og reagerer naturligt, hvis grænserne overtrædes, eller der ikke tilbydes den fornødne omsorg og ordentlige rammer.

Jeg ønsker daginstitutioner, som danner rammen om det gode børneliv. Det er for mig ikke et ideal, at børn skal lære at sige pyt, når de voksne ikke har tid. Jeg vil tværtimod arbejde for tryghed og tid til omsorg.

Jeg synes, at vi skal tage forældrene alvorligt, når de i kommunens forældretilfredshedsundersøgelse fra 2016 fortæller, at de ikke er tilfredse med den tid, der er til det enkelte barn. Der er klart plads til forbedring.

Publiceret: 09. Juni 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt