Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skejby manglede situationsfornemmelse

Peder Meyhoff, byrådsmedlem for EL og kandidat til regionsrådet, Overdrevet 15, Hinnerup

Forleden havde Birte Olsen (BO) fra Hinnerup et læserbrev i avisen hvor hun beskrev en dårlig behandling hun havde fået af sundhedsvæsenet. Hun var på lægevagten i Århus med et sygt barn som skulle indlægges. Lægevagten ville have barnet indlagt på Skejby, men her ville de ikke modtage barnet, og BO blev derfor henvist til at køre til hospitalet i Randers.

Læs læserbrevet fra Birte Olsen her

Skejby vil nok forsvare sig med at deres afvisning var helt efter bogen, og det er det muligvis også. I hvert fald skal alle ikke akut livstruende eller muligt livstruende patienter fra Favrskov normalt indlægges i Randers, og Skejby må jo have vurderet at sygdommen ikke var livstruende.

Så det kan godt være at Skejby formelt har handlet korrekt, men de har i hvert fald vist ualmindelig dårlig situationsfornemmelse. Og man kan ikke bebrejde BO noget, visitationen havde jo bedt hende om at køre til lægevagten i Århus; det var ikke noget hun på egen hånd havde valgt at gøre. I øvrigt var det ikke BO's eget barn, men et syrisk flygtningebarn som hun var frivillig hjælper for.

Det er bestemt ikke optimalt at borgere fra Søften-Hinnerup-området skal bruge sygehuset i Randers, når Skejby ligger så tæt på, men det bliver jo helt grotesk når man på den måde sender borgerne rundt på vejene – først til Århus og så til Randers.

Jeg har derfor bedt Enhedslistens medlem af Regionens sygehusudvalg, Lene Fruelund, om at spørge regionsborgmesteren om sagen, og det har hun gjort. Hun har bl.a. spurgt om det kan være rigtigt, at procedurerne skal forstås så rigide, at det i sådanne situationer ikke er muligt at udvise fleksibilitet og konduite?

Sagen peger imidlertid også på et andet problem, nemlig den dårlige kollektive trafik fra Søften-Hinnerup til Randers sygehus. De ca. 34 km fra Søften til sygehuset kan køres i bil på omkring 25 minutter, men med bus tager det tre gange så lang tid, og man skal skifte tre gange undervejs. Der er virkelig plads til forbedring – ikke mindst set i lyset af Randers sygehus jo skal være hele Favrskovs faste sygehus.

Publiceret: 30. Maj 2017 16:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt