Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skoler og foreninger skal hjælpe hinanden

Morten Bang (V), byrådskandidat i Favrskov. Højager 74, Hinnerup

Skolen er vores børns trygge og faste base i den første del af deres liv og den uddannelses-rejse, de er på. Det skal den være - vores børn skal sendes godt på vej!

De skal lære at skrive og regne, de skal lære historie, religion, geografi osv. Alle fag er vigtige ingredienser, som de skal have med 'i rygsækken'.

Derudover skal de lære at være sammen med andre børn og voksne. De skal lære, hvordan man arbejder sammen, giver plads til andre, lytter, accepterer forskellighed, og de skal lære at yde en indsats og opleve, hvordan de bliver motiveret til at jagte ny viden.

Skolen skal give vores børn mange ting, derfor er det vigtigt, at kommunen hele tiden stiller de bedst mulige vilkår op for vores børn, deres lærere og skolebestyrelserne rundt omkring.

En del af det, der kunne være spændende, var et mere udbredt og struktureret samarbejde mellem skolerne og vores mange frivillige foreninger.

Mange frivillige foreninger kæmper med at skaffe frivillige ledere og har svært ved at finde en 'kanal' at rekruttere dem fra. Nogle foreninger er dygtigere til det end andre, og her kan kommunen, skolerne og foreningerne hjælpe hinanden.

Det kan være 'trainee-forløb', hvor der i skoletiden bliver teoretisk undervisning i sport, musik, udeliv, billedkunst osv. Og så sender skolen eleverne i 'praktik' hos fodboldklubben, spejderne, musikskolen eller et helt fjerde sted.

Jeg har set unge frivillige ledere i både håndbold, gymnastik, fodbold og badminton. Og de gør det godt, de lærer rigtig mange ting ved at stå med ansvaret for en gruppe yngre børn og skulle 'levere' over for dem. De vokser og får noget andet i rygsækken, end det selv de tykkeste bøger kan give dem.

Jeg vil kæmpe for en sådan folkeskole, hvor den enkelte skole får den fornødne frihed, tillid og mulighed for at imødekomme lokale udfordringer og behov.

Jeg ser gerne en udvikling af den åbne skole, så foreninger og erhvervslivet kan komme tættere på skolen, og jeg ser gerne, at der udvikles nye fag. Alt dette skal ske i et tættere samarbejde mellem skolens ledelse og skolebestyrelsen. Sådan tror jeg, at vi styrker fremtidens skole.

Publiceret: 15. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt