Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skynd dig NU!

Lotte Schmidt-Thomsen. Søgårdsvej 2, Farre. 8472 Sporup.

Hvordan var din torsdag morgen?

Min morgen var noget præget af ordene: Skynd dig nu! Og åndssvage trusler, som; hvis du ikke skynder dig nu, så kommer du for sent. Og inde bag ordene ligger en frustration over, at der i god tid blev sagt: Nu skal I tage jeres jakker og sko på.

Endelig bliver bilen pakket med børn og tasker og afsted det går ud på landevejen til alle de andre, der skal hen til skolen og på arbejde. På vej dertil bliver det så tydeligt, hvad denne halsen efter tiden betyder og “Skynd sig nu!”

Det første er to biler, der er stødt sammen. En bil er kørt op i en anden bil ved et t-kryds. Der udveksles forsikringsoplysninger, og nu er der arbejde til forsikringsselskabet, mekanikeren og de to bilister, der skal betale regningen. Jeg sænker farten, for jeg er lige blevet mindet om, at det kan gå galt. Men kun for et kort øjeblik så tikker tiden igen i baggrunden, og ind på parkeringspladsen ræser jeg kun med øje for at finde en parkeringsplads. Meget uansvarligt!

En god bekendt gjorde mig opmærksom på farten, for der færdes jo børn, voksne, cyklister og utilregnelige forældre med tiden åndede i nakken på en parkeringsplads. Hvilket øjeblikket efter også vidnede om. For tro det eller lad være lige der på parkeringspladsen kørte endnu to biler sammen. Nu er der mere arbejde til forsikringsselskabet, mekanikeren og to nye bilister, det holder det økonomiske samfund i gang.

Men hvad med den anden del af samfundet? Den menneskelige del, hvor børn afleveres i skolen med ordene: Skynd dig nu! Et hæsblæsende kys og “hav det godt” med på vejen. Det er faktisk ikke det udgangspunkt for dagen, som jeg vil give videre til næste generation.

Dybt inde i min hjerne er en lille stemme, der samtidig minder mig om, at børn ikke har noget som helst begreb om tid. De er!

Men de ved, hvad tid gør ved deres forældre, for det kan de se og høre. Først venligt og smilende: Nu skal du tage din jakke og sko på. Så lidt mere anspændt: Du skal tage din jakke og sko på nu, så du ikke kommer for sent. For til sidst at tabe kontrollen: Se nu at få den jakke på! Der står barnet og kigger op på den bjørn, der pludselig væltede ind i entreen og brølede. Måske bliver det bange, måske tænker det: Så kom bjørnen igen.

Næste gang vil jeg prøve at sige: Jeg vil have, at I tager jeres jakker og sko på nu, så vi kan komme til tiden.

Publiceret: 21. November 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt