Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tænk højt og bevar stationsbyen

Af Allan Stochholm, Søndergade, 17 Hinnerup

Oplægget til Hinnerup byfornyelse drister sig til at foreslå højhuse på 10 etager og klistre midtbyen til med flere huse på 6 og 3 etager.

Det betyder at flere ældre eksisterende huse forsvinder i den ældste del af Hinnerup de kalder stationsbyen. Fint nok at få flere til at bo i bymidten med gå afstand til offentlig transport og rollator-afstand til indkøb.

Men det er ikke særlig dristigt at foreslå et hus i 10 etager. Hvorfor ikke tænke stort og højt som man gør i Brande, der vil bygge et højhus på 50 etager ( lidt over 200 meter )? Og selvfølgelig skal højhuset i Hinnerup være lidt højere, så det bliver Danmarks højeste. Det kan ligge på hjørnet af Storegade og Jernbanegade i hjertet af byen, eller på den grønne plæne ved siden af biblioteket, det vil skabe en fin kontrast til skoven og give en fantastisk udsigt over skoven, byen og ådalen. Skønt hvis der så var en grøn have på toppen tilgængelig for offentligheden. Hinnerups svar på Torsoen i Malmø som er 197 meter høj og kan rumme 150 lejligheder. Og hvis det ikke er nok, så bygger vi et søster tårn som Hinnerups svar på det nu forsvundne Twin Tower i New York.

Et sådan højhus har to formål. For det første vil det betyde at man kan undgå at ødelægge de to klassiske stationsby områder af byen, nemlig Banegårdspladsen og Søndergade. Det er muligt at der er nogle af de gamle huse der er noget slidte, men se så hvad der skete med Walters forsømte og nedrivningsklare hus på banegårdspladsen. En visionær ny ejer fremtryllede et fantastisk flot nyrenoveret hus med respekt for historien. Så giv tid! – En by uden historie en ingen by !- For det andet vil det sætte Hinnerup på danmarkskortet og være med til at give byen et unikt udtryk.

Publiceret: 12. September 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere