Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Thomas Storm, jeg tror, du misforstår

Peder Meyhoff, byrådsmedlem for EL og kandidat til regionsrådet, Overdrevet 15, Hinnerup

Thomas Storm skriver i et læserbrev, at jeg har skiftet holdning til spørgsmålet om optageområder. Men det har jeg ikke. Jeg tror derimod, at TS blander to ting sammen, og at han måske har misforstået sagen om familien, der ikke måtte tage til AUH i Skejby, men fik besked på at køre til Randers. Det handler heller ikke om, hvorvidt familien var dansk eller syrisk, som TS antyder.

Det særlige i den konkrete sag er, at familien bliver afvist af AUH, da de står i lægevagten i Aarhus. Og pointen er, at de jo ikke selv har fundet på at køre til Aarhus; de er blevet visiteret derhen – og altså ikke til Randers. Min kritik handler om, at det var mangel på situationsfornemmelse, når AUH afviser en patient, der allerede er sendt til Aarhus.

Det er i øvrigt ikke rigtigt, at Skejby kan afvise at tage imod patienter fra Favrskov, blot fordi de kommer fra et andet optageområde. Det fremgår klart af Bent Hansens svar, jeg citerer: 'Hospitalet kan ikke afvise at tage imod en akut patient, der henviser til frit valg, alene fordi patienten hører til i et andet hospitals optageområde.' Det fremgår også af svaret, at 'de overordnede retningslinjer åbner oplagt mulighed for, at en borger, der står hos lægevagten i Aarhus, kan bede om at blive henvist til en afdeling på Aarhus Universitetshospital, selvom patienten har bopæl uden for hospitalets optageområde.'

Måske var sagen endt anderledes, hvis familien (og deres chauffør) havde insisteret på at gøre brug af Fritvalgs-ordningen. Men det er selvfølgelig svært at trumfe AUH, når hospitalet henviser til, at man hører under Randers. Men som sagt, AUH må ikke nøjes med at henvise til, at man hører til et andet optageområde. Hvis de afviser en patient, skal det ske med den ekstra begrundelse, at de ikke har kapacitet.

Det er fint, at TS vil kæmpe for at lave optageområdet om. Det kan jeg sagtens se idéen i; jeg synes også, det er træls at skulle tage til Randers, når AUH ligger lige i nærheden. Men jeg må minde Thomas om, at hans parti, Venstre, jo har været med til vedtage de nugældende optageområder, så jeg tror desværre, hans kamp er noget op ad bakke – med mindre han får overbevist sit parti om ændringen. Og hvis han vil tage den kamp, er det nok i regionsrådet og ikke kun i FavrskovPosten, den skal kæmpes.

Publiceret: 14. Juli 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere