Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT Vejsagen: Opklassificering af private fællesveje

Initiativgruppen Tommesensvej / Per Holm Knudsen

Tilsyneladende volder det Favrskov Kommune noget besvær med at finde ud af opklassificeringen af de kommunalt ejede private fællesveje i kommunens østlige del – de gamle Hadsten og Hinnerup kommuner.

Øvelsen burde ikke kræve det store besvær, det handler jo blot om HARMONISERING.

Harmoniseringen af de kommunale veje her i den vestlige del gik jo ud på at nedklassificere kommuneveje til private fællesveje, mens ejerskabet af vejene stadig skulle være kommunens.

Vejloven (§ 15) sætter kun én enkelt regel for opklassificering af veje, nemlig, at kommunalbestyrelsen bestemmer, og her ud over kan der måske blive tale om Forvaltningslovens bestemmelser om høring. Der vil næppe heller kunne være tale om ekspropriation, idet de veje, der skal harmoniseres/opklassificeres i den østlige del af kommunen, jo i forvejen ér ejet af kommunen. Måske kan der blive tale om lidt betaling for nyligt påførte slidlag.

Vi har spurgt flere byrådsmedlemmer, hvor mange private fællesveje ejet af kommunen, der er i kommunens østlige del, men det har ingen kunnet svare på. Det kan jo undre en del, idet det jo netop var de veje, der var en del af beslutningsgrundlaget for hele harmoniserings- og nedklassificeringsprocessen, og for hvem der ligger en beregning på ca. 11 mio. kr. for en opklassificering.

Det har aldrig i det af Favrskov Kommune beskrevne om harmonisering været tale om, at ejerskabet af vejene i den vestlige del i forbindelse med en nedklassificering skulle overdrages til grundejerne på vejene. Derfor kan der heller ikke være tale om, at privat ejede private fællesveje skal opklassificeres for at leve op til forudsætningerne i den hidtidige harmoniseringside.

Så hvor mange private fællesveje er der i kommunens østlige del, som er ejet af Favrskov Kommune?

Publiceret: 22. Februar 2017 06:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere