Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Venstre vil have undersøgt sporsænkning i Laurbjerg

Kristian Pihl Lorentzen, Transportordfører, MF (V). Hermelinvej 4 , 8643 Ans Og Birgit Liin (V). Byrådskandidat KV17. Hvidtjørnevej 3, 8870 Langå.

Elektrificeringen af jernbanen mellem Aarhus og Hobro er nødvendig, for at vi kan få indført miljørigtige og pålidelige fjerntog.

I Laurbjerg kan de nye eltog dog ikke passere under broen ved Hammelvej, da frihøjden er for lille. BaneDanmark vil hæve broen, og dette vil medføre en længere lukkeperiode og store gener for byens borgere og erhvervsliv og for trafikken på den stærkt befærdede Hammelvej. Borgerne har derfor foreslået en sænkning af sporene i stedet for, at broen hæves.

Vi noterer os, at borgmester Nils Borring (A) mener, at sagen allerede er afgjort, og at det ikke kan betale sig at arbejde for en sporsænkning.

Men vi helt uenige med Favrskovs socialdemokratiske borgmester. Vi vil i Venstre have afdækket mulighederne for og konsekvenserne ved at sænke sporene. Særligt er det interessant, at det kun drejer sig om en sænkning på 42 centimeter. Dertil kommer, at sporsænkningen skal ses i sammenhæng med en kommende etablering af et trinbræt i Laurbjerg. En sænkning af sporene kan samlet set vise sig at være langt den bedste løsning for både elektrificeringen og trinbrættet.

I Aarhus førte Venstres politiske benarbejde til, at Bruuns Bro ikke - som ellers ønsket af S i Aarhus byråd - skal nedrives. I stedet sænkes sporene ved Aarhus Hovedbanegaard, broen bevares og Aarhus skånes for store trafikale gener. Men sådanne politiske resultater kommer ikke af sig selv. Man opnår intet ved at sætte sig på hænderne. Heller ikke i Favrskov.

Publiceret: 07. November 2017 06:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Valget netop nu