Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi skal have akut fritvalg

Thomas Storm (V) Ravskærvej 65 Søften

Favrskov Kommune ligger lige midt mellem tre store sygehuse.

For den enkelte borger bør der være mulighed for altid frit at kunne vælge hvilken akutafdeling, det passer bedst at kører til. Favrskov Kommune er geografisk indrettet således, at vi mod nord, vest og sydøst har et sygehus, der ligger tættest på vores lokalområder i de forskellige egne af kommunen.

Står man i en akut situation og har brug for et sygehus ved for eksempel tilskadekomst, smerter i kroppen eller er fødende, så bør det altid være naturligt for den enkelte at tage til den nærmeste akutmodtagelse. Som det fungerer i dag, er vi i Favrskov Kommune tilknyttet Randers.

For Favrskovs borgere i Ulstrup og opland er der et overvejende naturligt tilhørsforhold til Regionshospitalet i Viborg. For borgerne i Voldum er det naturlige valg Regionshospitalet i Randers. Og for borgerne i Søften/Hinnerup og opland er der kortest afstand til Århus Universitetshospital i Skejby. Hammel by ligger midt mellem de tre muligheder.

For eksempel vil borgerne i Søften/Hinnerup blive bedt om at kører de cirka 35 km til Randers i stedet for den korte og hurtige tur til Skejby.

Det er Region Midtjyllands opgave at fordele opgaver og ressourcer på vore sygehuse, men Favrskov Kommune bør forhandle en akut fritvalgsløsning hjem til glæde for borgerne i hele kommunen.

Der er en generel fritvalgsordning for den enkelte borger i dag, når det gælder planlagte indlæggelser. Dette bør naturligvis også gælde for akutte situationer.

Publiceret: 16. Maj 2017 04:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt