Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vigtigt med en FGU-skole til Favrskov

Erling Kvist Andersen (S), Formand arbejdsmarkedsudvalget. Hinnerup. Isabell Friis Madsen (S) Formand Børne- og
skoleudvalget. Hadsten

Det er vigtigt, at alle unge i Favrskov får et uddannelsestilbud, der passer til dem - også selvom de måske ikke altid har haft det nemt i skolen og måske ikke føler sig klar til en ungdomsuddannelse. Derfor skal vi også have den nye forberedende grunduddannelse (FGU) til at ligge i Favrskov.

De unge, som har det sværest i uddannelsessystemet, skal have et godt og sammenhængende tilbud, der er til at gennemskue. Det er der lagt op til, at de får med den nye FGU. Her er målet, at de bliver mindre kastebold mellem forskellige systemer, og at de får en mere fast hånd i ryggen.

Socialdemokratiet har arbejdet for, at der kan blive oprettet skoler i hele landet, og at eleverne får en rimelig ydelse. Kommunens ungeindsats har mulighed for at blive mere samlet og styrket, og de unge kan bl.a. få én fast kontaktperson til at hjælpe dem igennem hele deres forløb. Sådan er det politiske resultat blevet, og nu skal de nye skoler snart placeres og etableres.

Det er et klart ønske fra os socialdemokrater, at vi får en FGU-skole i Favrskov kommune. Det vil vi kæmpe for, og vi håber, at et samlet byråd vil stå bag dette krav efter valget d. 21. november.

Vores ambition er, at alle unge skal have en chance, og at ingen må opgives på forhånd. I Favrskov har vi allerede mange gode muligheder for at tage en ungdomsuddannelse, og med en FGU-skole i kommunen vil vi have gode tilbud til alle unge.

Publiceret: 16. November 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Valget netop nu