Arkivfoto: Erling Baastrup
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ekstra regning: Rent drikkevandet stiger i pris

Folk, der får vand fra vandværker i Hadstens opland, skal betale mere

Alle der får vand fra vandværker i Hadstens opland må forvente en ekstra regning for at sikre rent drikkevand, og så vil der ikke engang være råd til at beskytte al grundvand, som man muligvis skal bruge i fremtiden. Det fremgår af en plan, der er i høring frem til den 4. maj.

Indsatsplanen betyder, at man vil forsøge at sikre drikkevandet i nogle af de sårbare arealer inden for vandværkernes indvindingsoplande. Der drejer sig kun om tre procent af OSD arealerne: Områder med særlige drikkevandsinteresser. Det skal ske ved at indgå frivillige aftaler med ejerne af jorden på disse områder. Det er typisk landmænd, der så skal have erstatning for ikke at ”overgøde”. Samfundet kan også foretage opkøb eller støtte til skovrejsning, som det er sket i Hinnerup-området.

”Og så bliver omkostningerne for beskyttelse endnu dyrere på grund af landbrugspakken, hvor landmænd må tilføre mere kvælstofgødning end hidtil,” siger Alfred Borg, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Favrskov.

DN Favrskov tager emnet op på et møde på Sløjfen i Hadsten 27. april klokken 19.00, hvor specialist i grundvand, geolog Walter Brusch, gennemgår indsatsplanen for Hadsten området. Tilmelding er nødvendig og ske på mailadressen favrskov@dn.dk.

Publiceret: 17. April 2017 04:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!