Klumme:

Det handler om fokus

Af
Af Michael Jensen

Hadsten. Direktør i Colea Consult

Dan Millman en tidligere amerikansk top-gymnast, beretter i bogen ”Den Fredelige Krigers Vej” om sit møde med en ældre mand som ejer en tankstation.
Millman føler sig tiltrukket og dybt fascineret af de opbyggelige samtaler han over en længere periode fører med den ældre mand, som han benævner S.
Gennem samtalerne opnår han en gradvist øget evne til selvledelse. Bl.a. spørger S. ham kontinuerligt, når han kan se, at Millman er ufokuseret: ”Hvor er du”?
Millman lærer gradvist her i gennem i stigende at være i nuet, og at se sine egne styrker og svagheder i et klarere lys end tidligere.
Og hvad kan dette så inspirere os andre til?
Jeg kan se at rigtig mange fejl og rigtig mange forsømmelser sker netop fordi vi ikke er fokuserede, men har vores tanker rettet et helt andet sted hen end ved det vi netop beskæftiger os med.
Meget kommunikation går galt fordi vi ikke er fokuserede når andre taler eller fordi vi selv har tankerne mere end et sted, når vil afleverer et budskab.
Hvis vi i stedet ”har os selv med”, og er nærværende og TIL STEDE i alt hvad vi laver ,vil vi hurtigt opleve at vi opnår bedre resultater, både alene og med andre.
Vi vil opleve at vi opnår en højere grad af indflydelse på vores eget liv og på andre mennesker også for den sags skyld.
Så stil med jævne mellemrum over dagen dig selv spørgsmålet: ”Hvor er jeg?” og sørg for at svaret er ”Her og nu!”

”The awakened live the way: Others hear of it and half-believe. Foools hear of it and laugh. If they didn't laugh it wouldn't be the way”
Dan Millman

Publiceret 07 March 2017 06:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.