VIDEO:

Anders' fagprøve: Når du skal finde en trailer

En 21-årig elev hos XL-Byg er klar til at bevise sit værd på lærepladsen i Thorsø

Står du med behov for at få fjernet haveaffaldet eller ryddet op på loftet, så kan den 21-årige Anders Juul Sørensen sikkert hjælpe med finde traileren til projektet. Den unge mand er netop nu ved at forberede sin fagprøve hos XL-Byg i Thorsø. Og det skal handle om trailere, og især den rigtige størrelse trailer.
“Det er jo ikke ligemeget, om du er håndværker eller privat. Men vi har alle størrelser og måske landets største trailermærke her,” siger Anders.
Han har allerede fået ansvaret for håndværktøjet inde I butikken, hvor han godt kan lide “at nørde,” som han udtrykker det.
“Hvis du viser interesse som elev og tager ansvar, så får du det.”

Familie i Thorsø

Anders Juul Sørensen bor i Tånum nær Randers. Men valget af XL-Byg I Thorsø som læreplads var let.
“Min mor kommer herfra, og min bedstemor og onkel bor her stadig. Så jeg er godt kendt med egnen ved Thorsø.”
Anders har taget HH-eksamen og er rigtig god til engelsk. Hans far var udstationeret som militærmand i Polen og familien fulgte med
“Jeg boede i Polen fra jeg var syv til elleve og gik i den internationale skole. Så mit engelske er på plads.”
Anders Juul Sørensen holder fagprøve i uge 15 lige før påske. Her vil hele trailerflåden være kørt I stilling.

Anders Juul Sørensen kan godt at lide “at nørde” med elværktøjet, siger han.

Anders Juul Sørensen kan godt at lide “at nørde” med elværktøjet, siger han.

Publiceret 30 March 2017 07:30

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.