Hans Jørgen Christensen fra SolarVenti i Thorsø leder efter testboliger der vil have fjernet Radon.

Hans Jørgen Christensen fra SolarVenti i Thorsø leder efter testboliger der vil have fjernet Radon.

Anlæg skal fjerne Radon

Solar Venti fra Thorsø søger boligejere der vil teste, om Radon forsvinder ved at lufte ud

I Randers, Favrskov og Aarhus kommuner er der et forhøjet niveau af radon, som man gør klogt i at bekæmpe, da den radioaktive gasart er ekstrem giftig.
Derfor er Hans Jørgen Christensen fra SolarVenti i Thorsø i gang med at undersøge, om hans affugtnings-og udsugnings-anlæg kan fjerne både Radon og fugt på samme tid.,
“Vi regner med at kunne fjerne op til 80% med god ventilation. Så man slår temmelig mange fluer med ét smæk.
Vi hos SolarVenti leder efter boligejere i kommunen, som gerne vil deltage i en test omkring radon. Desværre kan vi ikke forære anlæggene bort, men kan give en pæn testrabat,” lover han.
Læs mere under www.solarventi.dk og om radon: https://www.solarventi.biz/radon-i-danske-boliger-et-stoerre-problem-end-antaget/

Publiceret 01 June 2017 10:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.