Så er der en million kroner til at drive et frivilligcenter i Favrskov de næste to år. Her ses de fire frivillige, der i dag er med til at drive 'Bindeleddet.' Foto: Favrskov Kommune
Så er der en million kroner til at drive et frivilligcenter i Favrskov de næste to år. Her ses de fire frivillige, der i dag er med til at drive 'Bindeleddet.' Foto: Favrskov Kommune
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Favrskov får en million kroner til et frivilligcenter

Som eneste af tre ansøgere, får kommunen penge til at lave et frivilligcenter

Favrskov Kommune har fået knap en million kroner de næste to år, fra Socialstyrelsen, til at etablere et frivilligcenter for alle de frivillige initiativer i kommunen. 530.000 kroner det første år og 410.000 kroner det næste år. Sandsynligheden for at Socialstyrelsen derefter fortsætter med at støtte med et lidt mindre beløb i årene, fremover er i høj grad tilstede, forklarer kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Ideen med frivilligcentret er at understøtte og styrke samarbejdet mellem frivillige og foreninger i Favrskov. Det nye center bygger videre på den fælles frivillige indsats, der er udviklet siden 2014, hvor Favrskov Byråd igangsatte en række nye fælles initiativer på frivilligområdet. I 2015 blev frivilligsekretariatet ”Bindeleddet” etableret, og de har blandt andet bidraget med forskellige kurser og arrangementer samt markedsføring af den fælles frivillighed. Etableringen af frivilligcentret skal ses som en naturlig videreudvikling af disse indsatser.

Siden 2015 har kommunen selv afsat 570.000 kroner om året til den fælles frivillige indsats i Favrskov. Her har man haft et kontor på Stationen i Hinnerup og sekretariatet er drevet af frivillige, som er aktive i sekretariatet i deres fritid, med kontorhjælp fra kommunen.

Nu skal Økonomiudvalg og Byråd finde ud af, hvordan et frivilligcenter kan realiseres og hvor det skal ligge fysisk.

Frivilligcenteret skal etableres som en forening med en selvstændig bestyrelse, og fra starten forventes bemandingen at bestå af en fuldtidsansat medarbejder. Kommunen må være med i bestyrelsen, men hverken på næstformands-, eller formandsposten.

Publiceret: 13. Juni 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!