FORRETNINGSBETINGELSER

Generelt

Annonceplacering Bestilte placeringer respekteres i størst muligt omfang, men pladsmæssige eller tekniske forhold kan nødvendiggøre at omplacere, fremrykke eller udskyde annoncer.

Overførsel/udlevering af materiale Såfremt Politikens Lokalaviser skal overføre materiale som er udarbejdet af den enkelte avis, vil modtageren blive faktureret på basis af følgende gældende pris: 1,00 pr. mm farve og sort/hvid annoncer. Alle priser er ekskl. moms og materialet overføres som PDF- fil via MedieNet eller e-mail. Anden form for udlevering medfører ekstraudgifter som faktureres særskilt.

Reklamationer Eventuelle reklamationer skal fremsættes senest 6 dage efter annoncens indrykning. Reklamationer over faktureringer skal være avisen i hænde senest 14 dage efter fakturadato. Politikens Lokalaviser påtager sig intet ansvar for følgevirkninger af trykfejl i tekst eller annonce, manglende indrykning eller indrykning i forkert uge.

Højde på annoncer Annoncernes højde skal altid være deleligt med 5. Ved tabloidaviser gælder: annoncer på 320 mm i højden eller derover faktureres til fuld højde (365 mm).

Betalingsbetingelser Ved tabloidaviser gælder: annoncer på 320 mm i højden eller derover faktureres til fuld højde (365 mm). Betalingsbetingelser aftales med avisen. Vejledende: Fakturadato + 8 dage. Avisen er altid berettiget til at kræve forudbetaling. Overskrides betalingsfristen bortfalder alle rabatter, og der beregnes morarente 2% pr. påbegyndt måned. Såfremt indgåede indrykningsaftaler misligholdes, har avisen ret til at efterdebitere for meget ydet rabat.

Fakturagebyr Fakturaer, der skal sendes med posten, bliver pålagt et fakturagebyr på kr. 80,00. Vi beregner dog ingen gebyr for elektroniske (PDF) fremsendte faktura, her skal vi blot have oplyst e-mailadresse, hvortil vi skal sende fakturaen. Send venligst en e-mail til vores bogholderi debitor@pola.dk med en mailadresse samt jeres kundenummer, såfremt faktura skal fremsendes elektronisk.

Priser Alle priser er eksklusiv moms og web-tillæg pr. annonce og uge uanset antal aviser

Information til reklamebureauer: Sikkerhedsgodtgørelse Ved indrykning gennem virksomheder, der er godkendt til sikkerhedsgodtgørelse, ved forudbetaling eller anden form for sikkerhedsstillelse, ydes 1% rabat af annoncens nettopris fratrukket evt. materialegodtgørelse. Informationsgodtgørelse Ved indrykning gennem godkendte bureauer ydes 1% informationsgodtgørelse. Godtgørelsen beregnes af annoncens nettopris fratrukket evt. materialegodtgørelse.

Der tages forbehold for force majeure, strejke, og andre udefrakommende hændelser uden for Politikens Lokalavisers indflydelse.
 

Standard for levering af færdigmateriale

OBS Er nedenstående retningslinjer ikke overholdt kan alle lokalaviser under Politikens Lokalaviser ikke garantere for annoncens udseende i avisen og betragter ikke det modtagende materiale som leveret færdigt. Link til yderligere oplysninger samt indstillings-filer til korrekt generering af pdf’er findes her: www.kankanikke.dk

Alle færdige annoncer, der leveres til Politikens Lokalaviser, skal leveres som PDF i version 1.2 eller 1.3.

Pdf’er skal være produceret ifølge de gældende branchestandarder – pt. NewspaperAds_1v4.

Pdf’er må ikke indeholde mere end én side.

Billedmateriale i annoncen skal min. være 100 dpi.

Alle fonte skal være inkluderede korrekt – dvs. embeddet subset – det anbefales for en sikkerheds skyld at outline fonten.

For farveannoncer gælder desuden at de ikke må indeholde staffagefarver, RGB, Duotone, Indexerede farver (fra Web) eller Pantone-farver, men skal være CMYK separerede.

Sort/hvide annoncer må ikke indeholde farveobjekter (RGB/CMYK-sort, Pantonefarver eller lignende).

Annonce-PDF’er må ikke indeholde skæremærker, marginer eller lignende, men skal være den størrelse de er bestilt. Annoncer uden ramme skal være forsynet med hjørneprikker.

Det skal endvidere bemærkes, at filer fra: Word, Excel, PowerPoint, Publisher og lignende ikke betragtes som færdigt materiale og evt. produktionstillæg tillægges faktura for opsætning af annoncen efter ovenstående regler.

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.