Banedanmark vurderer, at en sporsænkning under broerne ved Væthvej i Langå samt ved Skanderborgvej i Hadsten er uhensigtsmæssigt dyre.
Banedanmark vurderer, at en sporsænkning under broerne ved Væthvej i Langå samt ved Skanderborgvej i Hadsten er uhensigtsmæssigt dyre.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jernbanebroer i Favrskov: Banedanmark peger på brohævning

Prisen for sporsænkning i Hadsten og Langå er høj, lyder det fra Banedanmark

Som nævnt andetsteds undersøger Banedanmark i øjeblikket muligheden for en sænkning af jernbanesporene ved broen under Hammelvej i Laurbjerg, når jernbanen skal elektrificeres.

Afklaring på vej om jernbaneløsning

Med hensyn til broerne ved Væthvej i Langå og Skanderborgvej i Hadsten peger Banedanmark utvetydigt på en brohævning begrundet i økonomien og omfanget af arbejdet. Det blev nævnt i forbindelse med borgermøder i oktober og november sidste år, og det blev yderligere begrundet i en mail, som Lokalavisen Favrskov modtog mellem jul og nytår.

“Uhensigtsmæssige dyre”

“Det er Banedanmarks vurdering at en sporsænkning under broerne ved Væthvej i Langå samt ved Skanderborgvej i Hadsten er uhensigtsmæssigt dyre i forhold til de valgte løsninger, hvor broerne henholdsvis udskiftes og hæves. Begge broer er placeret meget tæt på henholdsvis Hadsten og Langå stationer, hvorfor en sænkning af sporene også vil medføre væsentlige afledte arbejder,” fortæller projektleder Magnus Bros.

Han fortæller, at en sporsænkning ved Væthvej vil være problematisk i forhold til broens fundamenter og søjler, og det vil desuden kræve et omfattende sporarbejde, da en del sporskifter ligger tæt på broen.

I Hadsten er det perron og gangtunnel, der vil fordyre og besværliggøre en sporsænkning.

“Under Skanderborgvej ligger Hadsten Station, hvorfor en sporsænkning under broen også vil kræve en sænkning af såvel perroner, bygninger og dele af stationsforpladsen. Ligeledes ligger stationens gangtunnel meget tæt på broen, hvorfor denne også vil skulle ombygges, hvis sporene sænkes.”

Læs også: "Laurbjerg: Afklaring på vej om jernbaneløsning"

Publiceret: 05. Januar 2018 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt