Stor oplevelse med Birgitte Grimstad og kompagni i Sløjfen

Omkring 70 fremmødte til en dejlig og afvekslende aften

Af
Tekst: John Nielsen Foto: Rudi Daugsch

www.hadsten-pingvinnyt.dk

Det blev en dejlig og afvekslende aften i Sløjfen da Birgitte Grimstad og musikerne Per Husby på klaver og Sigmund Groven med sin mundharpe, fremførte deres repertoire.
Der blev improviseret efter bedste norsk mønster. Flere tilskuer havde henvendt sig til Birgitte Grimstad med ønsker om bl. a ?18 svaner? som blev fundet frem af mølposen. Musikerne havde ikke svært ved at akkompagnere, hvilket medførte stor applaus fra tilhørerne.
Birgitte Grimstads evne til at oplæse digte er i sig selv en oplevelse. Ingen tvivl lades tilbage, når hun har levet sig ind i et digt af Benny Andersen.
De to musikere optrådte flere gange på slap line, mens Birgitte tog en slapper. De to herrer er fuldblods musikere og kapaciteter på deres instrumenter og var det berømte prik over i"et i en kanonoplevelse på to timer.
Forsalget til aftenens koncert havde gået noget trægt, oplyser Radio Favrskov, der som arrangør dog kunne glæde sig over at flere fandt vej til Sløjfen og købte billet ved døren. 70 tilskuere havde fundet vej. Radioen håber at arrangementet økonomisk kan hvile i sig selv.

Publiceret 29 June 2011 15:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.