Pop Up-restaurant i Ødum

En usædvanlig begivenhed finder sted, når dørene 17. november bliver slået op for en enkelt aften hos Fae. En éngangs-restaurant.

Af
Erling Baastrup

Hun har fart på. Vi har fortalt om hende for et par måneder siden. Hun skulle med det thailandske kokkelandshold, og hun vinder konkurrencer på hjemmebanen i Danmark.
Med kokkelandsholdet til Gastronomisk OL i Erfurt gav det i øvrigt 4 gange guld- og 1 sølvmedalje.

Mad og vin

Hun er kokkeelev i Århus og hedder Rungthiwa Chummongkhon, men kaldes i daglig tale Fae.

Det er faktisk et internationalt koncept, når man banker en restaurant op en enkelt dag. Måske på en campingplads, Måske hjemme i haven. Eller bare i privaten. Således på Oluf Rings Vej 32 i Ødum.

En kokeskole med thailandsk inspiration er også på vej hos Fae.

En kokeskole med thailandsk inspiration er også på vej hos Fae.

Kokkeskole

Der bliver serveret en 5 retters menu, og man møder en vintjener, som tidligere er nomineret som Årets bedste vintjener to gange i Danmark.

Der bliver to serveringer, nemlig kl. 17 og kl. 20. Der er få pladser tilbage, og man kan tilmelde sig på en af hendes mange elektroniske indgange, nemlig http://www.blog.fedeopskrifter.dk/
Og så glemte vi da lige at fortælle, at Fae til januar starter sin egen kokkeskole. Der er fart på feltet, hvor Fae end befinder sig.

Publiceret 01 November 2012 14:00

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl