Sonja Hald ved godt, hvad der sælger i pressen. Og med deres fantasi kommer man jo langt.

Sonja Hald ved godt, hvad der sælger i pressen. Og med deres fantasi kommer man jo langt.

Karrierekanon gav startskuddet til Sonja

Fremadstormende band har kraftig support fra Hammel og Thorsø. På scenen, men ikke mindst udenfor.

Af
Erling Baastrup

HAMMEL og THORSØ Det Aarhus-baserede band Sonja Hald udgav sidste mandag sin første cd. Det er gået hurtigt, og farten ser ikke ud til at være for nedadgående. Men det er altså ikke kun Aarhus, det handler om. Fire af folkene omkring bandet hører til i Favrskov. Manageren, Torben Vadstrup, bor i Hammel. Lydmanden, Søren Flecks, er vokset op i Hammel. Producer og studioindehaver, Flemming Block, bosat i Thorsø. Og endelig er guitaristen, Ole Holmgaard, fra Hammel. Nogle kan måske huske ham fra bl.a. de legendariske Tre Bukke Fra Brugsen, der huserede i Hammel i 90-erne.
Det er en blanding af tilfældigheder og netværk og gamle bekendtskaber, der har fået de lokale med på samme projekt.

Who the f*** is Sonja?

Bandet består kun af mænd. Trods navnet Sonja Hald. Forklaringen på navnet skal hentes hos sanger og frontfigur Jonas Dahl. Hvis man bytter lidt rundt på hans bogstaver, dukker band-navnet op.

Jonas fik samlet nogle musikere, og han havde det krav, at Ole Holmgaard skulle være med. Og at han bl.a. skulle spille på banjo!
Allerede på grund af en banjo kan man nok gætte, at Sonja vender lidt op og ned på det hele.

I august 2012 var to sange klar. Den ene ”Du ka' dø af det dér” blev sendt til Danmarks Radio – og den fik faktisk airplay. ”Det betød, at vi begyndte at tro på projektet,” fortæller Ole Holmgaard.

På besøg i Hammel: Fra venstre manager Torben Vadstrup, pruducer Flemming Block, banjospiller (bl.a.) Ole Holmgaard og lydmand Søren Flecks

På besøg i Hammel: Fra venstre manager Torben Vadstrup, pruducer Flemming Block, banjospiller (bl.a.) Ole Holmgaard og lydmand Søren Flecks

Til tops ved Smuk Fest

De kom også med i DR's Karrierekanonen, hvor de faktisk hentede sig en førsteplads. Det gav en optræden på Smuk Fest i august 2014. Hele efteråret var bandet med Magtens Korridorer på turné. Og nu er deres første udgivelse på gaden med titlen ”Vækstplanen”.
Sonja Hald drager på en lang turné rundt i det ganske rige, fra de dybeste plovfuger i vest over Herlev og helt op til Fur – og til sommer er damen at finde på en lang række både helt store og helt små festivaller landet over.
Og Sonja skal bl.a. også spille support til Kim Larsen ved tre koncerter.

Glimt i øjet

Musikken ligger i folk-rock-afdelingen. Måske lidt BobDylan i moderne udgave.
De siger det selv således: “Den tidsløse musik kommer helt ud i krogene af et eget univers med kæmpestore guitarer, bundalvorlige trommer og bas, en sælsom blanding af elektronisk habengut samt – naturligvis – nøje afmålt banjospil.”

Alle 12 numre på udgivelsen er med dansk tekst skrevet af Jonas Dahl. De har stor lune indbygget og serveres med et glimt i øjnene.

Alene titlerne antyder det: ”Vækstplanen”,” Sø- og Handelsretten”, ”Pipfugl” og ”Uanset Navn”.
Titelnummeret “Vækstplan” har nogle politiske undertoner, men ikke af partipolitisk karakter.
 

Publiceret 25 March 2015 13:30