Bog:

Frejas Blod af Dan Brown fra Hinnerup

Flotte anmeldelser af ny krimibog skrevet af gammel Hinnerup-dreng

Af
Erling Baastrup

En ny nordisk krimi har en forfatter, der er vokset op i Hinnerup:
”Jeg har gået på Rønbækskolen - der startede min fascination for bøger - det har fået mig selv til at gå den vej og har lige udgivet min første krimi,” lyder det fra Martin Holmslykke.

”Jeg har altid elsket at skrive og på en måde altid vidst, at det, jeg vil med mit liv, er at fortælle historier. Efter at have rejst meget i Nord- og Sydamerika, læst på Århus Universitet i to omgange, arbejdet som shippingmand, receptionist, steward og croupier ved jeg, at det, der betyder noget, er de historier, jeg kan få nedfældet,” lyder det fra Martin

Nordens Dan Brown

Og en af anmelderne skrev om bogen:
”Norden har fået sin egen Dan Brown”. Store ord. Dan Brown er jo ham med blandt andet ”Da Vinci Mysteriet.”
Ifølge Martin Holmstykke selv er bogens nøgleord: Ligestilling - Norden - Asatro - Konspirationsteori - Vikingetiden - Kvindeorden – Homoseksualitet.

Asatro

Under en hæsblæsende rejse rundt i Norden (bl.a. i Århus) følger vi journalisten Isabella Luz og piloten Christopher Kingo på en fælles jagt mod tilsyneladende forskellige mål. 
I deres søgen kommer de på sporet af en hemmelig kvindeloge af asatroende og stifter bekendtskab med en kristen mandebevægelse.
Begge grupper er enige om at holde sig under radaren.

Publiceret 12 December 2015 15:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.