Børnestart:

Ønskelandet befolkes med børnedrømme

Som start på Kulturhovedstad 2017 går børn i gang fredag 20. januar i Skjød

Af
Erling Baastrup

Der er travlt rundt på kommunens skoler. Der skal formuleres ønsker til fremtiden. ”Ønskelandet skal have sit.”
Hvad de enkelte klasser vælger? ”Om de vælger at lave en sang, spille musik, spille teater eller noget helt fjerde er op til deltagerne,” siger koordinator Frederik Schøler fra Favrskov Bibliotekerne.

Boder med aktiviteter

Hver klasse får et træhus og to telte. En del af klassen bemander, mens resten drager rundt og besøger de andre boder.

I alt deltager 1239 børn fra børnehaverne til 9. klasse.

Der startes op kl. 09.00 med et kor på 300 elever. Her medvirker den musiske kunstner Tine Mynster. Hun er garanti for, at der bliver gang i den. Alberte Windings sang skrevet til lejligheden vil også kunne høres.

Tine Mynster er garanti for gang i den med musik, sang og dans.

Tine Mynster er garanti for gang i den med musik, sang og dans.

Til himmels

Senere på formiddagen kommer børnehavebørnene (286) med deres ønske-tegninger. De bliver sat op på tre høje pyramider, og når solen ringes ned, sendes tegningerne op i Ønskehimlen.

Undervejs byder billedskoleelever på en åben workshop, og 8. klasse fra Ulstrup Skole spiller solen ned sammen med Favrskov Musikskole.

Publiceret 07 January 2017 11:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.