Emma Poulsen kom fra Sabro med lyspyntet cykel.

Emma Poulsen kom fra Sabro med lyspyntet cykel.

Til cykels:

Lyshav blev til bølgeskvulp

Af
Erling Baastrup

Lørdag morgen var der i anledningen af åbningen af Kulturby 2017 arrangeret Dawn Ride rundt i regionen. En by i hver kommune var med. I Favrskov blev det Hammel.
Starten gik fra InSide. Det, som kunne have været et lyshav fra cykler klædt ud med lys, blev et bølgeskvulp. Kun en halv snes var mødt op til start.

Lederen på turen var Flemming Poulsen fra DGI. han bor i Sabro og havde taget familien med. Blandt de øvrige kunne man konstatere, at socialdemokraterne i Favrskov Byråd satsede på turen. Både borgmester Niels Borring og gruppeformand Niels Flade Nielsen stillede til start på den korte bytur, der endte med morgenkaffe og rundstykker.

Så går starten.

Så går starten.

Publiceret 23 January 2017 11:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.