Musik:

Lydbølgen i Hvorslev skyller ind over det irske

Tom Donovan er en meget populær musiker. Nu kommer han til Hvorslev

Af
Erling Baastrup

Lørdag den 4. februar gæster Tom Donovan Hvorslev Forsamlingshus, hvor den nystiftede Musikforeningen Lydbølgen er klar med sin anden live-koncert. Det bliver en aften, der i den grad vil være præget af irsk kultur på flere områder.

Det bliver irsk folk-music og en kombination af anekdoter og fortællinger fra hjemstavnen i og omkring Dublin, som den internationale trubadur disker op med på scenen til intimkoncerten.
Forinden er der serveret mad inspireret af Tom Donovans favorit-retter med tilhørende Guinness og irsk whisky.

30 år i branchen

Tom Donovan er en både meget populær og meget produktiv musiker. Det er mere end 30 år siden, at han skiftede sit traditionelle otte-til-fire-arbejde ud med jobbet som fuldtidsmusiker i hjembyen Dublin, og siden er det blevet til tusindvis af koncerter.
I mange år har det været reglen frem for undtagelsen, at han har givet godt 150 koncerter rundt omkring i Europa, og så er det blevet til intet mindre end 12 albums.
Det seneste album – Skagen Rose – udkom i 2011 og høstede store roser, og inden længe er det kommende album på gaden.

Publiceret 25 January 2017 08:00

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl