Tom Donovan har et nyt album på trapperne: Portrait. Måske smagsprøver i Hvorslev?

Tom Donovan har et nyt album på trapperne: Portrait. Måske smagsprøver i Hvorslev?

Musik:

Lydbølgen i Hvorslev skyller ind over det irske

Tom Donovan er en meget populær musiker. Nu kommer han til Hvorslev

Af
Erling Baastrup

Lørdag den 4. februar gæster Tom Donovan Hvorslev Forsamlingshus, hvor den nystiftede Musikforeningen Lydbølgen er klar med sin anden live-koncert. Det bliver en aften, der i den grad vil være præget af irsk kultur på flere områder.

Det bliver irsk folk-music og en kombination af anekdoter og fortællinger fra hjemstavnen i og omkring Dublin, som den internationale trubadur disker op med på scenen til intimkoncerten.
Forinden er der serveret mad inspireret af Tom Donovans favorit-retter med tilhørende Guinness og irsk whisky.

30 år i branchen

Tom Donovan er en både meget populær og meget produktiv musiker. Det er mere end 30 år siden, at han skiftede sit traditionelle otte-til-fire-arbejde ud med jobbet som fuldtidsmusiker i hjembyen Dublin, og siden er det blevet til tusindvis af koncerter.
I mange år har det været reglen frem for undtagelsen, at han har givet godt 150 koncerter rundt omkring i Europa, og så er det blevet til intet mindre end 12 albums.
Det seneste album – Skagen Rose – udkom i 2011 og høstede store roser, og inden længe er det kommende album på gaden.

Publiceret 25 January 2017 08:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.