Improvisation:

Spiller “live” til stumfilm

I Lyngå Kirke kan 9. februar kl. 19.00 opleve filmen ”Jeanne d'Arcs lidelse og død” skabt af den danske mesterinstruktør Carl Th. Dreyer.

Filmen er fra 1928. Men alderen trykker den ikke, man rives med af tidløsheden i filmens intense fortælling. Filmen er en stumfilm, og derfor har den flere gange været vist med forskellige selvstændige musikalske lydsider.
Ved denne fremførelse vil Martin Hjalmar Nielsen ledsage billederne med improviseret musik på orglet i Lyngå Kirke. Martin Hjalmer Nielsen er til daglig organist ved Christianskirken i Aarhus. Han er kendt som en fremragende improvisator.
Det er en stor opgave at improvisere musik i den halvanden times tid, som filmen varer, men Martin Nielsen har efterhånden gjort det adskillige gange.
Efter filmen vil der blive lejlighed til i fællesskab at sunde sig ovenpå oplevelsen og udveksle tanker om filmen og musikken sammen med aftenens solist over en kop kaffe.

Publiceret 01 February 2017 07:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.