Sognepræst Ann Vendeltorp fra en artikel, hvor vi kunne fortælle, at sarkofagerne flyttes. Det gør de så ikke alligevel. Arkivfoto: Erling Baastrup

Sognepræst Ann Vendeltorp fra en artikel, hvor vi kunne fortælle, at sarkofagerne flyttes. Det gør de så ikke alligevel. Arkivfoto: Erling Baastrup

Sarkofager kan blive ved ombygning af kirke

Stiftsøvrigheden har godkendt Hammel Kirkes ombygningsprojekt, og arbejdet går nu i licitation. Der forventes start på restaureringen til efteråret. Projektet er omfattende, og kirken vil være lukket i cirka et år.

De to ældste sarkofager bliver stående i gravkapellet, hvor de vil komme til at stå i deres smukke udtryk og mere tilgængelig end i dag.

"De jordiske rester i øvrige sarkofager vil blive gravsat lige uden for kirkens nordøstlige hjørne, hvor der vil blive en mindegravplads. Vi lægger meget vægt på, at de historiske bånd mellem familien på Frijsenborg og kirken bliver bevaret," skriver Hammel Menighedsråd i en pressemeddelelse.

Kirkeombygningen består i inddragelse af gravkapellet bag alteret, så der bliver plads til cirka 50 personer flere i kirken. Al inventar i kirken renoveres, og gulvet bliver taget op, da man skal have indlagt fjernvarme og gulvet i kor og skib skal i samme niveau. Også orglet vil blive udvidet med flere stemmer.

Stenhuset vil blive istandsat, så det kan bruges til de mange aktiviteter ved kirken.

jesl

Publiceret 06 June 2018 08:47

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp