DEBAT:

Hvad mener Thomas Storm egentlig?

Peder Meyhoff, byrådsmedlem for EL og kandidat til regionsrådet, Overdrevet 15, Hinnerup

Byrådsmedlem Thomas Storm (Venstre) havde forleden et læserbrev i avisen. Her gør han sig til fortaler for, at akut syge og tilskadekomne skal have lov til at vælge at tage til den nærmeste akutmodtagelse. Storm går nemlig ud fra, at alle Favrskov-borgere altid skal køre til Randers akutmodtagelse.
LÆS Thomas Storms læserbrev

Det er imidlertid ikke rigtigt, og Storms læserbrev kan dermed skabe unødig bekymring.

Hvis man har brug for at tage til en akutmodtagelse (skadestue mv.), skal man i dagtimerne på hverdage ringe til egen læge – og ellers skal man ringe til lægevagten på telefon 70 11 31 31. I begge tilfælde vil man få at vide, hvor det er mest hensigtsmæssigt at køre hen. Her ser man både på afstand til de forskellige akutmodtagelser og den ventetid man må påregne.

Det kan således godt være, at ventetiden i Århus er så lang, at Hinnerup-borgere får at vide, at de skal køre til Randers. Men hvis ventetiden omvendt er lang i Randers, kan de blive bedt om at køre til Århus. Visitationen vil altid finde den akutmodtagelse hvor patienten vil kunne blive behandlet først. Og det er vel et ganske fornuftigt kriterium.

Hvis der er tale om akut livstruende eller muligt livstruende sygdom, fx en alvorlig ulykke, vil man dog altid blive kørt til nærmeste akutmodtagelse.

I øvrigt har Venstre i Regionsrådet stemt for alle beslutninger om Favrskov-borgeres adgang til de regionale sygehuse, senest på regionsrådsmødet i februar. Så hvordan Thomas Storm ene mand vil lave om det, må vist være blowing in the wind.

Publiceret 18 May 2017 20:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV