DEBAT:

Kan 13 meter høje træer sammenlignes med 13 meter høje huse?

Dorthe Ravn Hansen, Vagtelvej 1, 8382 Hinnerup.

Jeg er meget chokeret over, at vores bynære skov overhovedet er endt som et forslag i Favrskovs kommuneplan 2017-2029.
LÆS: Undren: Skal fredskov bebygges med fire etager?

Jeg har boet lige op af skoven i 34 år og bruger den derfor flere gange dagligt. Når jeg kikker ud af mine vinduer, kan jeg se skoven og dermed de skiftende årstider. Det er noget som jeg, og alle dem der bor op af skoven sætter meget stor pris på.
Begrundelsen for, at der kan bygges huse på op til 13 meter i højden i vores skov er,
- at området er meget attraktivt, og
- at det ikke betyder noget, for de der bor i området er jo vant til, at der er 13 meter høje træer der skygger.
Jeg har aldrig hørt en dårligere begrundelse. Hvordan kan man sammenligne en 13 meter høj skov med et 13 meter højt hus?.
Skoven ved Vestergade bruges i dag af borgerne som et åndehul i en travl hverdag. Også dagplejen, børnehaverne, Bambi og HH skolen og diverse idrætsklubber, bruger den unikke skov midt i Hinnerup i stort omfang. Mange hundrede MTB-kørere, både her fra kommune men også fra omkringliggende kommuner benytter også skovområdet, der i de kredse er blevet kendt som et at de bedste ”spor” i området. Samlet er der tale om, at flere hundrede personer hver dag bruger netop denne del at skoven til forskellige aktiviteter.
Jeg vil tillade mig at sammenligne den med Central Park i New York. Godt nok er Central Park meget større og meget anderledes anlagt. Men princippet er det samme. Det er et åndehul for Newyorkerne og hvis bystyret i NY ville bygge der, fordi det er attraktivt, ville der udbryde borgerkrig. På samme måde er det med vores bynære skov i Hinnerup, den skal I holde jer fra, så området kan forblive et åndehul for alle brugerne.
Jeg forventer, at de medlemmer af byrådet der stemmer for ovennævnte giver sig til kende, og forklarer deres mening og holdning om ”nedlæggelse af bynær fredet skov” i Hinnerup.
Skoven er fredet og det synes jeg, at den skal bliver ved med at være.

Publiceret 09 August 2017 06:00

SENESTE TV