DEBAT:

Tænk højt og bevar stationsbyen

Af Allan Stochholm, Søndergade, 17 Hinnerup

Oplægget til Hinnerup byfornyelse drister sig til at foreslå højhuse på 10 etager og klistre midtbyen til med flere huse på 6 og 3 etager.
Det betyder at flere ældre eksisterende huse forsvinder i den ældste del af Hinnerup de kalder stationsbyen. Fint nok at få flere til at bo i bymidten med gå afstand til offentlig transport og rollator-afstand til indkøb.
Men det er ikke særlig dristigt at foreslå et hus i 10 etager. Hvorfor ikke tænke stort og højt som man gør i Brande, der vil bygge et højhus på 50 etager ( lidt over 200 meter )? Og selvfølgelig skal højhuset i Hinnerup være lidt højere, så det bliver Danmarks højeste. Det kan ligge på hjørnet af Storegade og Jernbanegade i hjertet af byen, eller på den grønne plæne ved siden af biblioteket, det vil skabe en fin kontrast til skoven og give en fantastisk udsigt over skoven, byen og ådalen. Skønt hvis der så var en grøn have på toppen tilgængelig for offentligheden. Hinnerups svar på Torsoen i Malmø som er 197 meter høj og kan rumme 150 lejligheder. Og hvis det ikke er nok, så bygger vi et søster tårn som Hinnerups svar på det nu forsvundne Twin Tower i New York.
Et sådan højhus har to formål. For det første vil det betyde at man kan undgå at ødelægge de to klassiske stationsby områder af byen, nemlig Banegårdspladsen og Søndergade. Det er muligt at der er nogle af de gamle huse der er noget slidte, men se så hvad der skete med Walters forsømte og nedrivningsklare hus på banegårdspladsen. En visionær ny ejer fremtryllede et fantastisk flot nyrenoveret hus med respekt for historien. Så giv tid! – En by uden historie en ingen by !- For det andet vil det sætte Hinnerup på danmarkskortet og være med til at give byen et unikt udtryk.

Publiceret 12 September 2017 09:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.