DEBAT:

Ridesporten er vist ikke velkommen i Favrskov

Af John Jacobsen, formand af Hinnerup Rideklub's haludvalg og på vegne af samme.

Så er Budget 2018-21 første behandlet i Økonomiudvalget og desværre er udvidelsen med ridehal nr. 2 til Hinnerup Rideklub ikke med.
Hinnerup Rideklub har et reelt pladsproblem ifht. haltider. Alt for mange ryttere i hallen på én gang betyder, at man går på kompromis med ridningen, sikkerheden og ikke mindst udviklingen af stedet samt bredden af sporten.
Det er ikke rimeligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at mange ryttere skal ride på samme tid i én hal. Man forlanger ikke i andre idrætsforeninger at håndboldspillere, fodboldspillere og badmintonudøvere, øvede og uøvede, spiller på én og samme tid og tilmed på samme bane oveni hinanden.
Tværtimod etableres der netop flere fodboldbaner og bygges flere haller i Favrskov Kommune, så der er plads til alle discipliner og niveauer. Herudover kan Hinnerup Rideklub ikke efterkomme efterspørgslen på pladser til rideskolehold for de mindste ryttere, som er ridesportens fremtid.
Hinnerup Rideklub vil også være med til at gøre Favrskov Kommune til en attraktiv kommune at bosætte sig i, men det kræver at kommunens politikere forstår, hvorledes rideklubberne i kommunen er organiseret og hvilke faciliteter og ressourcer ridesporten kræver.
Hinnerup Rideklub er en selvejende forening, hvor driften, frivilligheden, foreningslivet og ridningen går op i en højere enhed. Hele matriklen, bygninger, jord, rideskolens heste osv., er ejet af medlemmerne. Ingen private eller kommercielle interesser er inde over. Det er ligeledes præciseret i Hinnerup Rideklubs vedtægter, at opløses foreningen tilfalder alt Favrskov Kommune.
Så det kan undre, at kommunens politikere ikke ønsker at hjælpe og videreudvikle på kommunens eneste 100 % selvejende og veldrevne rideklub.
Klubben forventer, at politikerne i løbet af høringsfasen ændrer holdning, således projektet vedrørende udvidelse med hal nr. 2 i Hinnerup Rideklub bliver en realitet i 2018. Hinnerup Rideklub håber derfor at få foretræde for byrådet.

Publiceret 14 September 2017 07:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV