DEBAT:

Lad os binde sløjfen sammen

Af
Michael Jensen (V) Kandidat til KV17 Vinterslevvej 7

8370 Hadsten

Sløjfen er navnet på kulturhuset i Hadsten. Den sløjfe er bundet helt forkert.
Det skal vi have ændret.
Det er ikke et angreb på dem, der arbejder i Sløjfen. De gør et stort arbejde for at få det til at fungere.
Dette er ikke et angreb på de arrangementer, der er i Sløjfen. Det er gode, og en del af dem er endda gode lokale arrangementer.
Men det er et udtryk for, hvad folk tænker og ønsker af et kulturhus.
Min vision for Sløjfen er, at vi skal genskabe Sløjfen som et vartegn for byen.
Det skal være et sted, hvor der er et godt miljø omkring cafeen. Et samlingspunkt hvor folk mødes, også til andet end arrangementer.
Pladen på taget af Sløjfen er fjernet. I mine øjne er det en stor fejl. Den skulle netop bruges til at gøre opmærksom på, hvad der sker i Sløjfen. Andre i byen kunne også bruge den til at reklamere. Andre byer har ikke sådan en reklameplads, der i mine øjne vil gøre Sløjfen endnu mere synlig.
Cafeen er blevet et 'forsamlingshus', man kan leje sig ind i. Det er i mine øjne også en fejl, da det ikke er det, vi ønsker i byen.
Vi ønsker en café, hvor man kan få en kop kaffe og et stykke kage. Få en brunch, gå over og få en frokost med en øl eller vand og nyde udsigten til pladsen eller åen, der løber forbi.
Jeg indtræder gerne i udvalg eller bestyrelse for at få min vision opfyldt.
Jeg ved godt, at der er forskellige forhold, der gør, at mange af tingene er svære. Men se mig som en samarbejdspartner, der kan være med til at ændre tingene.
Jeg mener stadig, der skal andre tilbud ind i Sløjfen. For eksempel bowling, biograf m.m.
Jeg stiller op for Venstre til kommunalvalget, og hvis jeg kommer ind, er det et af de områder, jeg vil kæmpe for. Vi skal have lavet Sløjfen til et rigtigt og aktivt hus.
Jeg håber, jeg kan være med til at gøre en forskel.

Publiceret 09 October 2017 14:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.