DEBAT:

Bybusser i hele Favrskov

Martin Godsk (V), KV17-kandidat, Graven 1, Skjoldelev

Jeg mener, at man skal se det som en investering i en videreudvikling af vores landsbysamfund. Vi skulle gerne kunne trække nye tilflyttere til, men det er valgt, at vores lægehuse, sundhedshuse med mere skal være i knudepunkts-byerne.
Med det mener jeg, at man placerer alt i byerne som Hammel, Hadsten og Hinnerup.
Man har før i tiden valgt at kalde et dronningebesøg for en investering, for ikke at glemme Tirstrup Lufthavn.
Hvis dette kan kaldes en investering, så kan det bestemt også kaldes en investering, at sørge for, at der er bybusser i Favrskov kommune, som kan fragte både unge og ældre til diverse tilbud. På den måde kan man nå ud til hele befolkningen.
Jeg ved godt, at vi allerede har Flextrafik, hvilket er godt. Men det skal ses som et alternativ.
Jeg mener, at bybusser i Favrskov Kommune vil være en god investering i vores fremtid. Busserne skal tilpasses efter behov, og det behøver ikke, at være store 108 personers busser. Det skal tilpasses og skal kunne optimere den kollektive trafik.
Det vil være til gavn på længere sigt, der vil komme flere tilflyttere, med de gode muligheder for netop at kunne komme til institutioner, sundhedscentre og multihaller.
De unge kan komme til uddannelsesinstitutioner som gymnasier, handelsskoler og Den Jyske Håndværkerskole.
Det viser over for eventuelle nye tilflyttere, at alt er muligt. Det kan endda være, at der i de små lokalsamfund opstår en ny café, et galleri, ja hvem ved, mulighederne er mange.
Jeg sidder i en styregruppe, hvor vi har været i gang med at udvikle et rutenet, vi har arbejdet på syv rutebusser, der er helt udspecificeret, og der vil være en gennemgribende dækning, der når ud til hele 80 procent af befolkningen i Favrskov Kommune.
Man skal vælge at se dette projekt som en investering i styrkelse og bevarelse af vores lokalsamfund.

Publiceret 11 October 2017 17:00

SENESTE TV