DEBAT:

Bybusser i hele Favrskov

Martin Godsk (V), KV17-kandidat, Graven 1, Skjoldelev

Jeg mener, at man skal se det som en investering i en videreudvikling af vores landsbysamfund. Vi skulle gerne kunne trække nye tilflyttere til, men det er valgt, at vores lægehuse, sundhedshuse med mere skal være i knudepunkts-byerne.
Med det mener jeg, at man placerer alt i byerne som Hammel, Hadsten og Hinnerup.
Man har før i tiden valgt at kalde et dronningebesøg for en investering, for ikke at glemme Tirstrup Lufthavn.
Hvis dette kan kaldes en investering, så kan det bestemt også kaldes en investering, at sørge for, at der er bybusser i Favrskov kommune, som kan fragte både unge og ældre til diverse tilbud. På den måde kan man nå ud til hele befolkningen.
Jeg ved godt, at vi allerede har Flextrafik, hvilket er godt. Men det skal ses som et alternativ.
Jeg mener, at bybusser i Favrskov Kommune vil være en god investering i vores fremtid. Busserne skal tilpasses efter behov, og det behøver ikke, at være store 108 personers busser. Det skal tilpasses og skal kunne optimere den kollektive trafik.
Det vil være til gavn på længere sigt, der vil komme flere tilflyttere, med de gode muligheder for netop at kunne komme til institutioner, sundhedscentre og multihaller.
De unge kan komme til uddannelsesinstitutioner som gymnasier, handelsskoler og Den Jyske Håndværkerskole.
Det viser over for eventuelle nye tilflyttere, at alt er muligt. Det kan endda være, at der i de små lokalsamfund opstår en ny café, et galleri, ja hvem ved, mulighederne er mange.
Jeg sidder i en styregruppe, hvor vi har været i gang med at udvikle et rutenet, vi har arbejdet på syv rutebusser, der er helt udspecificeret, og der vil være en gennemgribende dækning, der når ud til hele 80 procent af befolkningen i Favrskov Kommune.
Man skal vælge at se dette projekt som en investering i styrkelse og bevarelse af vores lokalsamfund.

Publiceret 11 October 2017 17:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.