DEBAT:

Fraværet skal nedbringes

Erling Kvist Andersen (A), Fredensgade 11B, Hinnerup, fmd., arbejdsmarkedsudvalget og Steen Thomasen (A), Søndermarken 4, Søften medlem, arbejdsmarkSvar til Flemming Nørgaard (V) og Eva Damsgaard (DF) om fravær på sprogskolen.
Der er nu kommet nogle tal frem for kursisternes fravær på sprogskolen, og selv om tallene fra Favrskov ligner landsgennemsnittet, så er de for høje. Det skal der gøres noget ved!
I arbejdsmarkedsudvalget har vi ikke kendt omfanget på fravær før nu, men der skal naturligvis straks handles på de nye oplysninger.
Allerede på næste møde i arbejdsmarkedsudvalget behandler vi et forslag med udgangspunkt i gode erfaringer fra andre kommuner.
Vi ønsker, at der straks bliver igangsat nogle initiativer, og vi vil naturligvis løbende følge op på, om de virker. Ulovligt fravær medfører allerede i dag bortfald af ydelse, og sådan skal det naturligvis også være fremover.
Vi har haft stor fokus på at få flygtningene ud på arbejdsmarkedet. Det er til gavn for flygtningene, for virksomhederne og for samfundet. Det er også lykkedes over al forventning.
Vores første mål var at få 47 flygtninge i job eller uddannelse i år. Siden hævede vi målet til 75 flygtninge og forventningen er, at det også bliver overgået inden året er gået.
Det går hurtigt for nogle, mens andre skal have en længere indsats, før målet nås.
I den forbindelse er sprogskolen vigtig, og derfor skal vi naturligvis også have fokus på at få fraværet væsentlig ned.
En ændret praksis kunne være, at man i forbindelse med sygemelding altid skal i kontakt med en kommunal sygeplejerske.
Venstres kritik af manglende interesse for området klinger hult, da Venstre via deres to udvalgsmedlemmer har haft alle muligheder for at rejse problematikken, men her kort før valget fralægger man sig ansvaret ved at skyde på andre.
Da højt fravær ser ud til at være et landspolitisk problem, så forventer vi også, at Venstre påvirker deres minister til at gå ind i problematikken med nogle løsningsforslag og nem adgang til bedre statistisk materiale.
Vi har normalt et godt samarbejde i arbejdsmarkedsudvalget, og vi ser frem til, at vi også her kan finde en fælles løsning, som fungerer. For os er de gode resultater vigtigst.

Steen Thomasen.

Steen Thomasen.

Publiceret 11 October 2017 16:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.