Peder Meyhoff

Peder Meyhoff

Læserbrev:

Enhedslisten var åbenbart for tidligt ude med skilsmisseforslag

Peder Meyhoff, tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Favrskov, Overdrevet 15, Hinnerup

I sidste byrådsperiode forsøgte jeg på Enhedslistens vegne at få indført tilbud om gratis parterapi/rådgivning til børnefamilier der var ramt (eller truet) af skilsmisse. Men forgæves; det lykkedes kun at få udarbejdet en rapport om fordele og ulemper ved forslaget. Og den konkluderede blot, at man ikke kunne være sikker på, at kommunen ville spare penge ved forslaget.

Men det vigtigste er jo hensynet til børnene. Ganske vist er der ingen grund til at holde sammen på familier der ikke fungerer, men det er fint, hvis de kan bringes til det igen. Og det er bestemt også godt at undgå at skilsmisser ender i konflikter der går ud over børnene. Men der er jo faktisk flere kommuner der mener at de oven i købet sparer penge som følge af rådgivning og/eller terapi (på færre sociale ydelser).

Men Favrskov byråd afviste vores forslag. Så vidt jeg husker, var det kun fra SF, at det fik støtte.

Nå, men fornylig kom Socialdemokraterne og DF på landsplan med et forslag om, at par med børn skulle tvinges til mindst en times rådgivning hos det offentlige, når de vil skilles. Det var voldsomt - Enhedslistens forslag handlede om frivillighed, ikke om tvang.

Det hele er nu endt med et stort forlig i Folketinget. Her er alle partier gået sammen om en pakke af forslag, der sætter børnene i centrum. Og et af elementerne er, at børnefamilier skal tilbydes gratis rådgivning, hvis de vil skilles. Væk er SD og DF's krav om tvang, og ind er… ja, nogenlunde det som Enhedslisten foreslog i Favrskov.

Det er næsten ikke til at få armene ned. Men sjovt at forslaget skal omkring Folketinget for at blive indført i Favrskov. Mon det var fordi, det var Enhedslisten, der foreslog det her i Favrskov, at det store flertal i byrådet sådan bare afviste det? Men så er det jo godt, at folketingspolitikerne kan se fornuften i tilbud om gratis rådgivning.

 

Publiceret 01 April 2018 07:00