DEBAT:

En myg bliver til en elefant - og tilbage igen

Eva Damsgaard (DF) Hjortevej 16, 8382 Hinnerup

Affaldssortering.

Tja, forslaget var ment som en kamp for at begrænse udledning af CO2, en større genanvendelse af affald samt en læring for vores børn/unge om at passe på naturen. Det lærer de selvfølgelig allerede hjemmefra og i skolen, men nu er der så mulighed får at gøre det i praksis også på skolen.

Desværre kan jeg læse, at alt ender i extra rengøring, mange nye affaldsbøtter og lærere/frivillige, som angiveligt skal bruge uendelige ressourcer på at få især børnene til at sortere affald.

Underligt er det, at børn og unge - der ellers har ry for at være hurtige til at lære - pludselig anses for ikke at kunne mestre denne simple sorteringsopgave. Jeg forstår slet ikke den mistillid, der er til vores unge!? Langt de fleste bor jo i kommunen, hvor alle husstande har sorteret affald gennem flere år!

Helt lavpraktisk, tænker jeg - der var medstifter af forslaget - at der på skolerne opsættes affaldsbeholdere i kantine, kantinekøkken, skolekøkken samt natur- og tekniklokaler. That`s it! Det kan så godt være, at et stykke karamelpapir fra klasseværelset havner i dagrenovationen - men det overlever vi nu nok.

Håndtering af disse extra beholdere kan da umuligt koste alverden.

I ældreplejen bør der være sorteringsspande i fælles- og anretterkøkken - ikke hos den enkelte beboer. Opgaven vil fortrinsvis skulle klares af personalet, der vel overvejende er fra Favrskov Kommune, og derfor er helt dus med opgaven. Det kan sagtens lade sig gøre og kræver ikke extra ressourcer. Jeg arbejder på plejehjem og praktiserer den sorteringsopgave allerede.

Kom nu i gang! Lav ordningen let, enkel og simpel - det vil reducere de kolde hænder - så også Konservative stemmer for!

Publiceret 23 April 2018 14:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf