DEBAT: Alle bør kunne gå langs Gudenåen

Niels Jørgen Sørensen, Bøgevej 24, 8382 Hinnerup

I Lokalavisen Favrskov den 22. maj skriver Arne M. Jensen(AMJ) om Danmarks Naturfredningsforening(DN) og Gudenaadalen.

Desværre kommer AMJ med kedelige – og uberettigede beskyldninger – mod Danmarks Naturfredningsforening(DN) og dens 100.000 medlemmer.De beskyldninger fremmer bestemt ikke dialog og forståelse.Det er jo ikke DN, der afgør, om et område skal fredes eller ikke.Det er Fredningsnævnet med politisk udpegede medlemmer!Jeg er mangeårig DN-aktiv og kan orientere BN om, at de mange frivillige i DN kæmper for alles ret til- rent drikkevand- en bedre biodiversitet med flere fugle, bier og sommerfugle- sundere fødevarersamt beskyttelse af dansk natur og miljø og meget mere Gudenaaen er vores fælles naturarv.

Alle bør kunne færdes frit langs åen til fods og på cykel fra Randers til Silkeborg.Det kan man ikke med mange forhindringer i dag.Ligeledes bør alle kunne nyde det flotte bakkelandskab langs åen. Vores fælles naturarv er ikke kun til gavn for de få lodsejere – de har ikke skabt landskabet! En fredning vil sikre dette for fremtidige generationer. Ligesom fredning i dag sikrer os adgang til Møns Klint og Skagens Gren.Det ville vi ikke være foruden.

Jeg håber, byrådet i Favrskov vil betænke dette.

Publiceret 24 May 2018 09:40

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.