Åbent brev til kommunen om Slottet

Michael Erbs Nielsen, Tordenskjoldsgade 36, 8200 Århus N

Kære Favrskov Kommune

Jeg håber, I vil bruge fem minutter af jeres kostbare tid til at læse dette.

Jeg har ladet mig fortælle, at min tidligere arbejdsplads - Slottet i Hadsten - er truet af en lukning, hvilket er en meget meget forkert prioritering, og som I på sigt vil komme til at fortryde.

Her er en lille historie fra det virkelige liv.

Prøv at forestille jer en ganske lille dreng på kun fem år, som ser ens forældre blive skilt og ikke rigtig kan forstå at far og mor ikke kan bo sammen mere. Mor hun drikker for meget alkohol og går i seng med andre mænd, og far banker hende jævnligt!

Denne her lille dreng bliver mere og mere utryg ved sine egne forældre og søger tryghed, omsorg og kærlighed, da det er det den lille dreng har allermest brug for. Der er splittelse i familien, mor flytter væk, men uden sin søn, da hun ikke er i stand til at tage sig af sit barn. Far får forældremyndigheden over drengen, og en ny tilværelse begynder. Dog mere rolig, men stadig total kaos.

Da drengen bliver 11 år gammel dør hans far af lungekræft, og drengen bliver tilbudt at komme i en plejefamilie, som ingen børn havde selv. Perfekt! Så er der masser af tid til omsorg og kærlighed. De var begge skolelærere og kunne derfor også give støtte og hjælp den vej. De havde altid gerne villet have et plejebarn, da de ikke selv kunne få børn.

Drengen flyttede ind, men faldt aldrig ordentlig til i sin nye familie. Drengens nye plejefamilie kunne ikke formå at give den nødvendige omsorg og pleje som drengen havde brug for. De snakkede aldrig rigtigt med ham, da de begge havde enormt travlt med arbejde hele tiden.

Efter blot to år lykkedes det plejefamilien mirakuløst at blive gravide med trillinger.

Nu var der lige pludselig ikke plads til drengen længere, som nu var 14 år gammel.

Drengen blev meget ulykkelig igen at skulle flytte, og skulle nu også til at flytte til en helt anden by, hvor han skulle starte i en ny skole osv.

Han flyttede op til noget familie, som gerne ville have ham boende.

Efter et år det nye sted brød drengen sammen, og kunne ikke mere. Han var splittet ad psykisk og følte sig meget alene. Det nye sted var hos en onkel, og både ham og konen var begge karrieremennesker og havde ikke rigtig tid til at lytte til de behov, som den nu 15-årige dreng havde.

Kommunen vidste ikke, hvad den skulle stille op. Den havde ingen andre plejefamilier, som ville have en så gammel dreng boende.

Men de havde fundet en døgninstitution i Ikast som de kunne tilbyde. Drengen skulle dæleme ikke på en institution eller børnehjem, som han kaldte det. Men det var det eneste tilbud drengen kunne få, ellers kunne han blive, hvor han var, blev der sagt.

Drengen tog imod tilbuddet og flyttede ind på Hedebocentret i Ikast.

På stedet var der pædagoger til stede døgnet rundt. De havde tid og lyst til at tale med drengen, de kunne skabe de nødvendige rammer, så drengen kunne finde ro til at færdiggøre sin folkeskole 9-10 klasse. De tog sig af alt det kaos, som ingen andre magtede at tage sig af, og de gjorde det så enormt godt, at den dreng i dag har fået sig en salgsuddannelse, samt en to-årig overbygning med ledelse i praksis. Leder i en butik med fem medarbejdere under sig.

Senere ansat som musisk samspilsunderviser på Hedebocentret i Ikast, samt tidligere ansat på slottet i Hadsten. Ansat i to år som pædagogmedhjælper på Bøgholt specialpædagogiske døgntilbud i Viby J.

Kære Favrskov Kommune, I må ikke lukke Slottet. Det sted forvandler kaos til stabilitet og fremtid for de unge mennesker. En historie fra det virkelige liv.

Publiceret 15 September 2018 08:34

SENESTE TV