DEBAT: Klima handler om vores fremtid!

Laura Harder Aalund, Haldum-Hinnerup Skolen, Hinnerup

Laura har været i erhvervspraktik hos MF, Yildiz Akdogan (S) og fik til opgave at skrive et debatindlæg som del af sin praktikophold.

Som ung er jeg bekymret. Vil der være en jord der er til at bo på, når jeg er gammel og vil mine børn have de samme muligheder som mine forældre? Eller er jorden slidt helt ned og tømt for ressourcer inden da?

Tirsdag d. 2 oktober åbnede folketinget for sidste gang inden det kommende folketingsvalg. Statsministeren holdte sin åbningstale, og havde en masse nye løfter. Et af disse emner omhandlede klimaet. Et tema mange diskuterer.

Regeringen kom med et nyt udspil som kan få betydning for store dele af befolkningen.

Klimaudspil betyder bl.a. at regeringen vil have at salget af diesel- og benzinbiler være afskaffet i 2030. Derefter er planen, at der kun bliver solgt elbiler eller brintbiler.

Jeg mener, det er et rigtig godt forslag og det er godt, at der endelig bliver gjort noget.

Men jeg mener, at det her kommer alt alt for sent. Regeringen har haft muligheden for at kunne komme med det her udspil i 3 år og så vælger de at komme med det lige før det kommende valg. Regeringen har også tideligere valgt at sænke registreringsafgiften på fossile biler - så gad vide hvor længe den grønne linje vil holde? Jeg mener derfor heller ikke, at de har arbejdet på at finde en løsning, for så ville det jo have været ude noget før.

Jer ser gerne en fremtid med et co2-neutralt Danmark. Hvor vi alle tænker over at passe på klimaet så meget som muligt. Hvor jeg ikke behøver at tænke på om jorden stadig vil have de ressourcer til, så vi også i fremover kan realisere vores drømme. Jeg er lige fyldt 15 år, og jeg har ikke lyst til at være bekymret for fremtiden, men det kræver at politikerne kommer op i gear for et grønt Danmark.

Publiceret 16 October 2018 06:00