Debat: Hvorfor skal børn køres til skole?

Søren Andersen, Gl. Randersvej 52, Hammel

Hvorfor skal børn køres til skole? Det spørgsmål stiller jeg mig selv hver morgen, når klokken nærmer sig klokken 8.00. Gl. Randersvej er fyldt med biler til og fra Skovvangsskolen i Hammel.

Et fantastisk skue. Travle forældre i hurtige biler med trætte børn.

Som situationen er nu - og har været i flere år - vil jeg også have svært ved at sende mit barn ud i dette trafikkaos, hvor man kun har en ting for øje - hurtig aflevering og videre til næste punkt. En skrue uden ende, og skruen bliver længere år efter år. Det bør ændres.

Forestil dig et andet billede. Raske, kvikke børn - gående eller på cykel til skole - og forældre med mere tid til andre gøremål.

Børn lærer at klare sig selv, de får brugt de ben, som de er skabt med, og den friske luft fremmer læringen, når skoledagen starter.

Det bør være en opgave for både skole og politikere i kommunen at finde løsning på dette problem. Enten med gulerod eller med pisk. Men bedst uden.

Lær dit barn at gå og lad bilen stå.

Publiceret 29 October 2018 10:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.