Debat: Hykleriet vil ingen ende tage

Michael Nedersøe, folketingskandidat i Favrskov, Søndermarksvej 12D, Sejet, 8700 Horsens

Debat Jeg tager naturligvis skarp afstand fra det modbydelige drab på den saudiske systemkritiske journalist Amal Khashoggi, der på bedste Hollywood manér, brutalt blev likvideret og efterfølgende parteret på Saudi Arabiens ambassade i Istanbul.

Jeg undrer mig dog over, hvor verdenspressen, verdens regeringsledere og de globale virksomheder er henne, når vi snakker drab begået ifm. Sharia (islamisk lov i bl.a. Saudi Arabien)?

Hvor er pressen og regeringerne ifm. halal afgifter, der bl.a. går til Muslim World Lauge i Saudi Arabien, som åbenlyst bekender sig til Sharia og alle de lyksaligheder, der medfølger så som had mod jøder og homoseksuelle, stening, afstraffelse med piskeslag, henrettelser og grov kvindeundertrykkelse?

De er desværre tavse som graven. Til trods for barbariske slagtemetoder og førnævnte halal afgifter, vender størstedelen af politikerne, danske såvel som europæiske, det blinde øje til og de vil hverken forbyde halal-afgifter eller indføre tvungen mærkningsordning.

Dette til trods at virksomhederne, for at skrabe mest mulig profit i lommerne, omsætter varer (ikke kun fødevarer) med halal-afgifter for et estimeret beløb på 9.000 mia. kr. årligt på verdensplan.

Hvor meget Sharia kan man mon få for de afgifter? Hvor mange drab bliver begået i Sharias navn? Og sidst men ikke mindst kan man vel end ikke udelukke, at en del af disse afgifter finansierer terror.

Publiceret 31 October 2018 14:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.