Nej tak til middelalderen!

Simon Ødegaard Simonsen, folketingskandidat (V) Østjyllands Storkreds Vester Boulevard 17 8920 Randers NV

Debat I den forgangne uge har vi oplevet, hvorledes Saudi Arabien havde sendt en 15 mand stor dødspatrulje til deres ambassade i Tyrkiet med det formål at slå én af deres egne kritiske journalister ihjel. En fælde var blevet lagt og journalisten blev da også hugget til plukfisk. Som bevis blev de afhuggede fingre taget med tilbage til Saudi Arabiens kronprins som bevis.

En fuldstændig vanvittig udåd og så tilmed foretaget i et andet land.

Selv i Danmark ved vi, at dødspatruljer fra andre fremmede arabiske stater er aktive og forfølger deres egne kritiske landsmænd på livet.

Tyrkiets Erdogan er nu heller ikke for god af sig. Han erklærer nærmest Europa og EU krig, når han opfordrer sine landsmænd udenfor Tyrkiet til at få så mange børn som muligt, så den tyrkiske andel i de europæiske lande kan vokse.

I København ser vi selvbestaltede bander af kriminelle indvandrere, der på gaden dagligt beskyder hinanden i bedste John Wayne stil.

Vi ser at Mellemøstens og Asiens konflikter, primært fra den islamiske verden er blevet importeret her til landet.

Konflikter, som vi ikke har lod eller del i og som for det meste ikke angår os.

Derfor må spørgsmålet efterhånden være, hvornår har vi fået nok af den middelalderlige kultur.

Er det ikke snart på tide, at vi siger, at vi ikke vil have noget med dem at gøre?

De kan beholde deres olie og deres strande. Så beholder vi vores våben, møbler og andet, vi går og sælger til dem.

Publiceret 02 November 2018 16:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.