Debat: Kære Hr. Taxa-borgmester

Lars B. Nielsen, Gl. Hammelvej, Voldby

Kære borgmester Nils Boring. Jeg kan forstå, du har planer om at bijobbe. "Så kan de køre med mig, jeg tager gerne passagerer med."

Sådan lyder din løsning i Lokalavisen på, at rute 200 imellem Hammel og Hinnerup skæres væk i 2019.

Jeg har et alternativt forslag, du kan overveje.

Det indebærer fem skridt:1) Find et kort over Østjylland samt en passer frem af penalhuset. Sæt nålen i Aarhus og stiften på Hammel. Tegn en halvcirkel over Østjylland fra nord til syd.

2) Tegn herefter streger fra Århus til byerne Hadsten, Odder, Skanderborg, Hornslet og Låsby. Byer som alle ligger på halvcirklen og i samme afstand til Aarhus. Byer som allerede er – eller i fremtiden vil blive betjent af letbane/regionaltog.

3) Bemærk manglen på streger i tomrummet mellem Herningmotorvejen og E45-nordgående. I dette tomrum ligger Hammel. Du ved - den by du bor i. Byen hvor en stor del af de 6.600 personlige stemmer har peget på dig, som varetager af området interesser.

4) Sammenhold Hammel-tomrummet på kortet med lukningen af rute 200 til Hinnerup, forringelsen af rute 114 og lukning af rute 914X, som Favrskov Kommune heller ikke vil betale til. Og indse, at du fremover får travlt, hvis borgmester-taxaen skal afhjælpe manglen på offentlig transport til og fra Hammel.

5) Kontakt Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll og anmod om forhøjelse af borgmestervederlaget på 971.000 kr. Vi kan ikke være tjent med en borgmester, som kører taxa for at få enderne til at mødes.

Så kære hr. Taxa-borgmester. Tag lukningen af busruterne til og fra Hammel alvorligt. For dig er det muligvis en vittig bemærkning. Men for dine medborgere i byen og oplandet, er det en hverdag og et liv, der fra 2019 ikke længere hænger sammen.

Publiceret 19 December 2018 15:00