Debat: Samkørsel – ikke taxa

Nils Borring (S). Borgmester i Favrskov Kommune

Debat Til Lars B. Nielsen, Gl. Hammelvej, Voldby

Som replik til dit læserbrev har jeg nogle kommentarer. Først og fremmest er det Regionen, der nedlægger busruter og ikke kommunen. Vi skal så prioritere, hvor mange ’nye’ midler der skal puttes i den kollektive trafik, og der kommer vores valgte model med bevarelsen af rute 111 til at koste kommunen (og altså skatteborgerne) ca. 1,4 mio. kr.

At vi ikke vil videreføre rute 200 fra Hammel til Hinnerup skyldes alene, at der er alt for få, der bruger denne forbindelse. Havde det været en populær og ofte anvendt rute, ville vi helt sikkert bevare den. Forbindelsen fra Hammel til Aarhus er dog med så hyppige afgange i myldretiden, at det giver gode muligheder for både pendlere og andre.

Min bemærkning om at tage nogen med skal ikke ses som et taxa-tilbud. Jeg tager gerne folk med, hvis jeg kan se, de skal samme vej som mig, og det koster ikke en krone.

Det hedder samkørsel og er ganske fornuftigt. Problemet er bare, at det kan være uforudsigeligt med mine arbejdstider.

Vi har nedsat et udvalg til at arbejde med den kollektive trafik, og måske finder de på nogle smarte alternativer. Lige nu hedder alternativet nok Flex-tur, som er en udbredt løsning, som mange har stor glæde af.

Jeg har faktisk kæmpet gennem flere år for bevarelsen af rute 200 (hvilket er lykkedes indtil nu), men når ruten ikke bruges af flere på strækningen Hammel – Foldby, så bliver prisen for at have dette tilbud for ganske få borgere ganske enkelt for dyr.

Hvis du er i tvivl om, hvor mange brugere der er, så kan du finde tallene i byrådsdagsordenen.

At jernbanen Aarhus – Hammel blev nedlagt i 1950-erne vil jeg ikke tage ansvar for.

Publiceret 20 December 2018 13:30